S Sport Digiturk Platformundaki Yayınları Durdurdu

04.09.2020 - 19:59

S Sport Digiturk Platformundaki Yayınları Durdurdu

Premier Lig, NBA ve Formula 1’in resmi yayıncısı S Sport, Digiturk’teki yayını durdurduğunu açıkladı. Digiturk yönetiminin geçmişe yönelik sorumluluklarını yerine getirmemesinin, bu kararın alınmasında etken olduğu belirtildi. 

Digiturk 85’inci kanalda yayın hayatını sürdüren S Sport, Digiturk platformundan çıkmaya karar verdi. 4 Eylül günü yapılan açıklama sonrasında, Digiturk platformundaki hizmetlerini sonlandıran S Sport ile beIN Media Group’un ilerleyen dönemlerde anlaşma sağlayıp sağlamayacağı merak konusu.

Digiturk Yönetimi Geçmişe Yönelik Sorumluluklarını Yerine Getirmedi

S Sport, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 4 Eylül günü 18.00’den itibaren Digiturk platformundaki yayınlarını durdurduğunu açıklayan S Sport, geleceğe dair olumlu adımların da atılmadığını belirtti. Taraflar arasındaki anlaşmanın 30 Ağustos tarihinde sona erdiğini dile getiren S Sport’un yaptığı açıklama şu şekilde:

“Türkiye’de spor yayıncılığına farklı bir vizyon getiren, dünyanın en önemli spor organizasyonlarının yayıncısı S Sport ile Bein Media Group bünyesindeki Digiturk platformu arasındaki anlaşma 30 Ağustos 2020 tarihinde sona ermiştir. Digitürk yönetiminin geçmişe dönük yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atılamaması nedeni ile 4 Eylül 2020 saat 18:00 itibari ile S Sport kanalının Digitürk platformundaki yayını durdurulmuştur. Bizi izlemeye devam edebileceğiniz platform ve kanallar: S Sport Plus uygulaması - D-Smart 78. Kanal - TV+ 77. Kanal - Tivibu 74. Kanal - Kablo TV 240. Kanal -Vodafone TV 11. Kanal.”

Yeni Sezonda Digiturk’te Premier Lig Yayınlanmayacak Mı?

S Sport’un Digiturk platformundaki yayınları durdurması, İngiltere Premier Lig başta olmak üzere S Sport içerikleri için Digiturk abonesi olanları olumsuz etkileyecek. Bu süreçte akla gelen ilk soru da kuşkusuz “yeni sezonda Premier Lig Digiturk’te yayınlanmayacak mı?” şeklinde. 

S Sport’un yaptığı açıklamaya göre S Sport platformu yeni sezonda Digiturk’te olmayacak ve dolayısıyla Premier Lig Digiturk platformunda yayınlanmayacak. Buna Digiturk’un ve Digiturk abonelerinin göstereceği reaksiyon ise merak konusu.

S Sport’un yayını durdurmasının ardından Digiturk cephesinden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarafların anlaşma için tekrar masaya oturması bekleniyor.