Nihan Cabbaroğlu Amerika Açık ile Birlikte Ekranlara Geri Döndü

02.09.2020 - 12:12

Nihan Cabbaroğlu Amerika Açık ile Birlikte Ekranlara Geri Döndü

beIN Sports’tan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Nihan Cabbaroğlu, Eurosport’ta yayınlanan Amerika Açık Tenis Turnuvası ile ekranlara geri döndü. Eurosport’ta yola devam edeceğini Twitter hesabından açıklayan Cabbaroğlu, Daniil Medvedev-Federico Delbonis mücadelesiyle 6 aylık aranın ardından anlatım koltuğuna geçti. 

Kariyerine TRT Spor’da başlayan ve daha sonrasında beIN Sports’a transfer olan Nihan Cabbaroğlu, Mart ayında beIN Sports’tan ayrıldığını açıklamıştı. Cinsiyet ayrımcılığı sebebiyle görevinden ayrıldığını belirten Cabbaroğlu, Eurosport’a transfer oldu. Eurosport’un spiker kadrosuna dahil olan Cabbaroğlu, Amerika Açık Tenis Turnuvası ile sporseverlerin karşısına çıktı.

Sporu Biliyor Gibi Gözüken Güzel Yüz Arayanları Reddettim

Ekranlara Daniil Medvedev-Federico Delbonis mücadelesiyle geri dönen Nihan Cabbaroğlu, öncesinde Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ne zaman ekranlara döneceğine dair çok soru aldığını belirten Cabbaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

Ne zaman ekrana döneceğim konusunda çok soru aldım, bunun için teşekkürler. Son 6 ayda çeşitli kanallarla görüşmeler yaptım. ‘Sporu biliyor gibi gözüken güzel yüz’ arayanlarla, ‘Seninle maç anlatacağız’ diyerek emeğimden kendine pay çıkarmaya çalışanları reddettim. Beni diğer her şeyden bağımsız iyi bir spiker olduğum için isteyen @Eurosport_TR ile yola devam etme kararı aldım. Canlı müsabaka anlatmaya burada devam edeceğim, çok heyecanlıyım. Amerika Açık’ta görüşürüz!

beIN Sports’tan Cinsiyet Ayrımcılığı Sebebiyle Ayrılmıştı

2017 yılının son bölümünde beIN Sports kadrosuna katılan Nihan Cabbaroğlu, Mart 2020’de görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Cabbaroğlu, çalışma ortamında huzur bulamadığını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Kariyerimle ilgili çok önemli bir karar aldım. 2,5 yıldır görev yaptığım beIN Sports’taki işimden ayrıldım. 9 yıllık spor yayıncılığı kariyerimin son 5 yılında aynı zamanda bir spor anlatıcısıyım. Anlattığım tüm branşlar içinde NBA, Euroleague ve diğer basketbol ligleri özetlerinin kalbimde çok özel bir yeri oldu. Çok güzel, destekleyici mesajlar aldım. Neredeyse kariyerimin başından beri hayalini kurduğum canlı basketbol maçı anlatmaya çok yaklaştığımı hissettim. Maalesef bir kadın spikerseniz maç anlatımı sizin işiniz olarak değil, size bahsedilmiş bir lütuf gibi görülüyor. Hayatımın bundan sonraki döneminde ruhsal ve fiziksel sağlığımı ön plana almaya karar verdim. Eşit fırsatlar için mücadelemi sürdürüp, sevdiğim ve başarılı olduğumu düşündüğüm işimi, kendimi huzurlu ve mutlu hissettiğim ortamlarda yapmaya çalışacağım. Hayallerimden de vazgeçmeyeceğim.