Serdar Ali Çelikler: “Kulüpler Asla beIN’e Mecbur Değilsiniz”

26.08.2020 - 10:40

Serdar Ali Çelikler: “Kulüpler Asla beIN’e Mecbur Değilsiniz”

Habertürk Yazarı Serdar Ali Çelikler, 24 ve 25 Ağustos tarihli köşe yazılarında yeni sezondaki yayıncı sorununa değindi. Kulüplerin beIN’e mecbur olmadıklarını belirten Çelikler, yayıncının ne kadar ödeme yapacağının da belli olmadığını iddia etti.

Habertürk’ün başarılı yazarı Serdar Ali Çelikler, sık sık köşesinde Türkiye’deki yayıncı sorununa değiniyor. 24 ve 25 Ağustos tarihlerinde de köşesini beIN Sports’a ayıran Çelikler, kulüplerin artık yeter dediğini belirtti.

Artık Kutu Satma Devri Bitti

beIN Sports’un sürekli indirim taleplerinde bulunduğunu dile getiren Serdar Ali Çelikler, artık kutu satma devrinin bittiğini ve kulüplerin beIN’e mecbur olmadıklarını okuyucularıyla paylaştı. Çelikler’in 24 Ağustos tarihli yazısından öne çıkan kesimler şu şekilde:

Israrla altını çiziyorum; kulüplere sesleniyorum beIN'e mecbur değilsiniz. Artık 'kutu satma' devri bitti. Netflix ya da yurtdışında yayın işi yapan benzeri bir platform olan DAZN bu işe girmez mi sanıyorsunuz? Turkcell - Vodafone - Telekom ortaklığına verilecek bir yayın ihalesi 300-350 milyon dolar olur" diyorum ısrarla. Bunu muhatapları ile konuşmadan mı uydurdum sanıyorsunuz? Ya da elektrik faturalarına eklenecek 1 TL ile maçların TRT'de yayınlanması imkansız mıdır diye düşünüyorsunuz?

Açıkça söyleyeyim. Buradan tüm gerekli merciler de duysun. Yayın krizinin eli kulağında. Yayın işini kim çözerse o TFF başkanı olur ve o koltukta uzun süre kalır. Özdemir yönetimi bu mantıkla beIN'ci ekibiyle bu işi çözemez. O zaman herkesin saygı duyacağı bir yönetim kurulu kurulmasının zamanı gelmiştir.

beIN İndirimini Kabul Etmek Suçtur

Serdar Ali Çelikler, 25 Ağustos’ta yine beIN Sports’a köşesini ayırdı. Kendisini Avukat Yaşar Baş’ın aradığını belirten Çelikler, ihalenin belirlenen şartlardan daha farklı şekle dönüştürülmesinin Türk Ceza Kanunu'na göre “Edimin İfasına Fesat Karıştırma” suçu olduğunu Yaşar Baş’ın kendisine ilettiğini köşesine taşıdı. 

Serdar Ali Çelikler’in 24 Ağustos’taki “Lig Başlayacak Yayın Krizi Var” başlıklı yazısını buradan, 25 Ağustos’taki “beIN’in İndirimini Kabul Etmek Suçtur” başlıklı yazısını ise buradan okuyabilirsiniz.

Mustafa Taha Çelikler’e Karşı Çıktı

Spor yazarlarından Mustafa Taha, Serdar Ali Çelikler’in görüşüne karşı çıkanlar arasındaydı. Hem İtalya’da DAZN’ın altyapı sıkıntısı yaşadığına, hem de Fransa’da iki ay boyunca Mediapro’nun gece gündüz çalışmasına rağmen problemlerle karşılaştığını belirten Mustafa Taha, yeni fikirler üretmenin güzel olduğunu ama olur demekle bu işlerin olmayacağını takipçileriyle paylaştı.