Sevilla-Inter İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

21.08.2020 - 11:17

Sevilla-Inter İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Avrupa Ligi final maçı Köln şehrinde, RheinEnergie Stadyumu’nda Sevilla ve Inter takımları arasında oynanıyor. 90 dakikada eşitlik bozulmazsa uzatmalar ve penaltı atışları ile şampiyon belli oluyor. 

Finalleri İyi Oynuyor

Sevilla ile Avrupa Ligi kupası arasındaki aşk malumunuz. 5 kez kupayı aldılar. Finale çıktıkları hiç bir maçı kaybetmediler. 2006-2007-2014-2015-2016 seneleri Sevilla’nın yılları oldu. Benim için en unutulmaz finalleri, 2006’da M’Boro’yu 4-0 yendikleri maç olmuştu. Finale mükemmel oynayarak çıkmamışlardı, hep inişleri ve çıkışları olmuştu ama finalde bambaşka bir Sevilla vardı sahada. Sonraki senelerde de bu final havasını gördüm Sevilla’da. Tabi ki o yıllardaki takım yok şu anda. Banega ve Jesus Navas’tır o finallerde oynayanlar sadece. Oyuncular değişir, teknik adamlar değişir, yöneticiler gider gelir, ama takımlar, kimliklerini asla kaybetmezler. Sevilla da her finale bu kimliğini taşımayı başardı. Manchester United karşısında kalecisi Bono ile kazanan bir Sevilla vardı. Bono’yu bu sezon fazla izleme şansımız olmadı fakat Girona ile geçen yıl başarılı bir dönem geçirmişti. Yarı finale de damga vurarak takımını finale taşıdı. Sevilla’nın UEFA Kupası tarihinde Palop gibi bir unutulmaz kaleci performansı vardır. Bono’nun önce Wolves maçında Jimenez’in penaltısını çıkarması ardından, Manchester United karşısındaki kurtarışları finale de damga vurabileceğini gösteriyor bana. 

Sevilla: Bono; Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon; Fernando, Jordan, Banega; Ocampos/Munir, En-Nesyri, Suso

Forvetleri Formda

Inter, 1991, 1994 ve 1998’de olmak üzere kupayı 3 kez kazandı. Bir kez de 97’de final oynayıp kaybettiler. Conte’nin ekibi 3 final maçı oynayarak buraya geldi. Getafe maçı hariç son iki maçta rakiplerine şans tanımayan baskın bir Inter vardı. Lukaku ve Laturo’nun formda futbolu, Inter adına birçok maçı kolay hale getirdi. Conte, Lopetegui’ye göre bu tür final maçlarını daha fazla sayıda oynadı. Ama hep yerel kupalardaki finalleri oynadı, Avrupa’da Lopetegui ile aynı seviyede olduğu söylenebilir. 

Inter Milan: Handanovic; Godin, Bastoni, De Vrij; D'Ambrosio, Gagliardini, Barella, Brozovic, Young; Martinez, Lukaku

İki tarafın da bölüm bölüm iyi oynamasını bekliyorum. Kupa için favorim Sevilla’ydı. United karşısında verdikleri pozisyonlardan çok hoşlandığımı söyleyemem. Diğer yandan Sevilla’nın final maçlarındaki özgüvenini de iyi biliyorum. Kötü oynadıkları anlarda bile golü bulmayı her zaman başarıyorlar. 90 dakika içinde kupayı kaybedeceklerini düşünmüyorum. Son dakikaya kadar heyecanlı bir maç izleriz. Sevilla yenilmez bahsini 1.55 oranıyla değerlendirebilirsiniz. Skor tahminim 1-1. 

Yazan: Aylin Bermant