TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul 5 Yıl Boyunca D-Smart’ta

21.08.2020 - 10:55

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul 5 Yıl Boyunca D-Smart’ta

WTA kapsamında oynanacak olan TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’un yayıncısı belli oldu. D-Smart, 7-13 Eylül tarihleri arasındaki turnuvayı ekranlara getireceğini açıkladı. 

Futbol başta olmak üzere hemen hemen her alanda birçok yayına imza atan D-Smart, spor yayınlarına TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’u eklediğini açıkladı. Covid-19 sebebiyle 7-13 Eylül tarihlerine ertelenen turnuva, D-Smart ekranlarından tenisseverlerle buluşacak. Geçtiğimiz yıllarda Sports TV ve DMAX’ten yayınlanan bu turnuvanın 5 yıl boyunca D-Smart ekranlarında olacağı açıklandı.

Turnuva Pandemi Nedeniyle Ertelenmişti

2005 yılında WTA Tour kapsamına dahil olan İstanbul Cup, 2011-2013 yılları arasında tur dışında bırakılmış, 2014’te Wozniacki şampiyonluğuyla tura geri dönmüştü. 2016 yılında Çağla Büyükakçay’ın şampiyon olduğu turnuvanın geçtiğimiz sezonki galibi ise, Petra Martic’ti. Toprak kortta oynanan turnuvanın bu yıl Nisan ayında düzenlenmesi gerekiyordu ancak pandemi sebebiyle turnuva ileri bir tarihe ertelenmişti. Turnuvanın tarihi 7-13 Eylül olarak açıklanırken, Türkiye’deki resmi yayıncı ise D-Smart oldu. D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın, Twitter’dan yaptığı paylaşımla 5 yıl boyunca TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’u tenisseverlerle buluşturacaklarını açıkladı. Aykut Aydın’ın Twitter’dan yaptığı açıklama şu şekilde:

Bir müjde de tenisseverlere gelsin. TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul turnuvası bu yılla birlikte 5 yıl boyunca @DSmartDunyasi'nda. Pandemi nedeniyle ertelenen turnuva, bu yıl 7-13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ve maçlar D-Smart'tan naklen yayınlanacak.

RTÜK’e Göre Türkiye’deki Tenis Turnuvaları Şifreli Yayınlanamıyor

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2011 yılının son döneminde itibaren önemli olaylar listesi hazırlamaya başlamıştı. Bu listede kanalların şifresiz yayınlamak zorunda oldukları organizasyonlar yer alıyor. Zaman zaman güncellenen bu listede Türkiye’de düzenlenen tenis turnuvaları da bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Cup’ın Sports TV’de şifresiz olarak yayınlanmasının temel sebebi de buydu. 

D-Smart’ın TEB BNP Paribas Tennis Cahmpionship İstanbul’u 5 yıl boyunca nasıl yayınlayacağı şu şartlar altında merak konusu. RTÜK’ün hazırlamış olduğu önemli olaylar listesinin güncel haline buradan erişim sağlayabilirsiniz.