ING Basketbol Süper Ligi Ne Zaman Başlayacak? TBF Tarihi Açıkladı

17.08.2020 - 21:39

ING Basketbol Süper Ligi Ne Zaman Başlayacak? TBF Tarihi Açıkladı

ING Basketbol Süper Ligi 2020/21 sezonunun başlangıç tarihi netleşti. TBF’nin açıkladığı basketbola dönüş protokolüne göre, hasret 26 Eylül’de sona eriyor. Maçlar son iki sezondur olduğu gibi Tivibu Spor’da olacak.

Mart ayında Covid-19 sebebiyle hayatın durma noktasına gelmesi, spor müsabakalarını da olumsuz etkilemiş ve bu bağlamda birçok organizasyon devam etmeme kararı almıştı. ING Basketbol Süper Ligi de, devam etmeme kararı alan organizasyonlardan biriydi. Türkiye’deki tüm basketbol ligleri bu süreçte iptal edilirken, yeni sezonun ne zaman başlayacağı gündemi meşgul ediyordu. Geçtiğimiz günlerde, TBF tarafından yayımlanan basketbola dönüş protokolü kapsamında bu sorunun yanıtı verildi. 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 26 Eylül günü başlayacağını açıklayan TBF, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 3 Ekim, Türkiye Basketbol Ligi’nin ise 16 Ekim’de başlayacağını kamuoyuyla paylaştı. 57 sayfadan oluşan basketbola geri dönüş protokolünü okumak için buraya tıklayınız.

Her İhtimal Düşünüldü

Covid-19 kapsamında basketbola geri dönüş protokolünü açıklayan TBF, maçları 26 Eylül’de başlatmayı hedefliyor. Eğer maçlar 26 Eylül’de başlayamazsa veya ilk 8 hafta içinde lig yine durdurulmak zorunda kalırsa, kısaltılmış sezon süreci devreye giriyor. Burada ikinci etabın 9 Ocak’ta başlatılması planlanıyor. İlk iki etapta istenilen sonuca ulaşılamaz ve lig devam ettirilemezse, bu sefer sezonu sonuçlandırma sürecine geçilecek. 

2020-2021 sezonu, normal lig müsabakaları başladıktan sonra herhangi bir etapta müsabakaların durması ve devamına imkan kalmadığına karar verilmesi durumunda ise "Beyaz Sezon" ilan edilecek.

Maçlar 1 Yıl Daha Tivibu’da

2018/19 sezonunda üç yıllığına Basketbol Süper Ligi resmi yayıncısı olan Tivibu Spor, önümüzdeki sezonda da yayınlarına devam edecek. BSL’nin yanı sıra Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi de sezon boyunca Tivibu Spor ekranlarında olacak.

TRT Spor’da Şifresiz Maçlar Devam Edecek mi?

TRT Spor, geçtiğimiz sezon ikinci haftadan itibaren her hafta iki maçı şifresiz olarak ekranlara getiriyordu. 2020/21 sezonunda da TRT Spor’da şifresiz basketbol yayınlarının devam etmesi bekleniyor. TRT Spor ile anlaşılamaması durumunda Tivibu Spor’un her hafta iki maçı şifresiz olarak yayınlayacağı tahmin ediliyor.