Leipzig-PSG İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

18.08.2020 - 10:43

Leipzig-PSG İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Şampiyonlar Ligi yarı finali Benfica Stadyumu’nda, Leipzig ve PSG takımları arasında oynanıyor. 90 dakika sonunda eşitlik bozulmazsa uzatmalar ve penaltı atışları ile finalist belirleniyor. 

Özgüveni Yüksek

Leipzig çeyrek finalde, Atletico Madrid karşısında başarılı bir oyun oynadı. Buna rağmen galibiyet golünü şansları ile elde ettiler. Hücumda değil ama savunmada daha başarılı olduklarını düşünüyorum. Her zamanki gibi alan oyununu iyi oynarken, Atletico Madrid’in hücumdaki 2’li ve 3’lü paslaşmalarında araya çabuk girmeyi başardılar. Derslerine iyi çalıştıkları ve taktiksel olarak Simeone kurgusunun planını iyi yaptıkları gözlemlenebiliyordu. PSG karşısında tanıdık bir sisteme karşı oynayacaklar. Hücumda daha net pozisyonlara giren bir Leipzig göreceğimizi düşünüyorum. Aynı şekilde PSG’nin hızlı oyuncularına karşı ise, stoperler ve bek oyuncuları Atletico maçına göre daha fazla zorlanacaklardır. 

Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Upamecano, Halstenberg, Laimer, Kampl, Sabitzer, Angelino, Olmo, Poulsen, Nkunku

Yedek Kulübesi Alternatifli

PSG tarafına gelirsek, Atalanta karşısında oyuncu değişiklikleri ile hareketlendiler ve maçı kazandılar. İlk yarıda iyi değillerdi. Oyunu tutan kalecileri Navas oldu. Fransız takımının en büyük avantajı geniş bir kadroya sahip olması, ilk 11’den daha etkili oyuncular kenarda bekleyebiliyor. Mbappe ve Neymar varken pek de hesaba katılmayan Choupo-Moting’in bile katkısını alabiliyorlar. 5 oyuncu değişikliği de PSG gibi takımlar için büyük avantaj. Tam 25 yıl sonra, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finaldeler. Atalanta karşısında olduğu gibi kolay kolay maçı bırakmayan bir PSG izleriz. 

PSG: Rico, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Di María, Marquinhos, Paredes, Neymar, Mbappe, Icardi

Şu ana kadar Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi Play off’larında 8 tek maç izledik. (Inter-Shakhtar hesaba katılmamıştır) Bu tek maçların sadece 1’inde beraberlik skoru ve uzatmaları görebildik. (Manchester United-Kopenhag) Geriye finaller dahil sadece 4 tek maç kaldı. Genelde bu tür 90 dakikalık final maçlarında birden fazla beraberlikler görmemiz gerekirdi. Çoğu maçların skorları da son bölümlerde değişti. Hem Leipzig hem de PSG, son 5 dakikada buldukları gollerle turu getirdiler. Maçlarda seyircinin eksik olması beraberliklerin az görülmesinin önemli bir nedeni. 

Leipzig’te Konate yok. PSG’de Idrissa Gueye, Marco Verratti ve Kurzawa’nın durumları net değil. Kaleci Navas’ın oynaması zor gözüküyor. Navas’sız PSG oyunu tutmak anlamında kritik anlarda zorlanacaktır. Rico ne yazık ki maç tutabilen bir kaleci değil. Leipzig’in birden fazla skora gittiğini de görebiliriz. 2-2, 2-3 skorlarına yakınım. ‘KG var’ seçimini 1.45 orandan öne koyarım. 

Yazan: Aylin Bermant