Anelka Netflix Belgeselindeki Fenerbahçe Bölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı

09.08.2020 - 11:53

Anelka Netflix Belgeselindeki Fenerbahçe Bölümleriyle İlgili Açıklama Yaptı

Netflix’te yayınlanan Anelka: Misunderstood belgeselinde Fenerbahçe bölümlerinin kısa olması dikkat çekmişti. Nicolas Anelka, bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve Fenerbahçe bölümlerinin Netflix tarafından film süresi sebebiyle kesildiğini belirtti.

Dünyanın dört bir yanında forma giyen Anelka’nın hayatının anlatıldığı Anelka: Misunderstood belgeseli, geçtiğimiz günlerde Netflix’te yayınlandı. Türkiye’de de ilgi gören ve popüler filmler arasına girmeyi başaran belgeselde Türkiye’den görüntü olmamasıyla birlikte, Fenerbahçe bölümlerinin kısa olması dikkat çekmişti. Fenerbahçe taraftarlarının tepkisinin ardından Nicolas Anelka, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve durumun Netflix’ten kaynaklı olduğunu dile getirdi. 

Uzun Versiyon İçin Çözüm Arıyoruz

Anelka, neden Fenerbahçe bölümünün kısa olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Netflix’in film süresi sebebiyle bu bölümleri kullanmadığını belirten Anelka, uzun versiyon için de çözüm aradıklarını dile getirdi. Anelka’nın yaptığı açıklama şu şekilde:

“Filmde Fenerbahçe ile ilgili hazırlanmış kısımlar Netflix tarafından kesilmiştir. Kendilerinden kulübe, taraftarlarımıza ve camiama olan sevgime saygı duymalarını rica etmeme rağmen, filmin süresi sebebiyle seçim yapmak zorunda kaldıklarını öğrendim. 1 saat 30 dakika olarak belirlenen filmin süresi içerisinde Fenerbahçe kısmı ile birlikte PSG 2001, Bolton, Juventus, Shanghai ve Mumbai gibi kısımlar da kesildi. Endişeniz olmasın ki şu anda Fenerbahçe hikayesini izleyebileceğiniz daha uzun bir versiyon için çözüm bulmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe kulübü ve taraftarı benim için çok kıymetlidir ve hayatım boyunca Türkiye’de geçirdiğim harika zamanları unutmayacağım. Yeniden Hakan Bilal ve Volkan Ballı’ya da özel teşekkürlerimi iletmek isterim.”

Uzun Versiyonda Maç Görüntüsü Olacak mı?

Netflix’in Anelka: Misunderstood belgeselinde her ülkeden maç görüntüsü olmasına rağmen, Türkiye’den herhangi bir görüntü kullanılmaması dikkat çekmişti. Birçok gazeteci görüntü kullanılmamasının beIN Sports’un izin vermemesiyle alakalı olduğunu iddia etmişti. Yayınlanması planlanan uzun versiyonda Fenerbahçe dönemine daha fazla değinileceği aşikar. Bununla birlikte uzun versiyonda Türkiye’den maç görüntülerinin olup olmadığı bilinmiyor. Detaylı okuma için buraya tıklayınız.

Anelka’nın uzun versiyonu nasıl yayınlayacağı, Netflix’in buna izin verip vermeyeceği ise şu an için yanıtı bilinmeyen diğer konular. Sorunun çözülmesinin ardından Anelka’nın konuyla ilgili bir açıklama daha yapacağı tahmin ediliyor.