Fenerbahçe’nin Mert Hakan Yandaş Paylaşımına beIN Sports Engeli

08.08.2020 - 12:32

Fenerbahçe’nin Mert Hakan Yandaş Paylaşımına beIN Sports Engeli

 Fenerbahçe’nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş’ın transferinin açıklandığı videoya, beIN Sports’tan engel geldi. Yayıncı kuruluş telif hakkını gerekçe göstererek videoyu yayından kaldırttı.

Fenerbahçe 6 Ağustos günü toplamda 4 transfer açıkladı. Caner Erkin, Filip Novak ve Gökhan Gönül ile birlikte geçtiğimiz sezon Sivasspor forması giyen Mert Hakan Yandaş, kendilerini Fenerbahçeli yapan sözleşmeye imza attılar. Eğlenceli videolarla transferleri tanıtan Fenerbahçe’nin, Mert Hakan Yandaş transferini tanıttığı videoya beIN Sports’tan engel geldi. Maç görüntülerinin kullanıldığı videoya telif hakkını gerekçe gösteren beIN Sports, videonun Fenerbahçe Youtube hesabından kaldırılmasını sağladı.

Fenerbahçe Taraftarları beIN Sports’a Tepkili

TFF harcama limitlerinin açıklanmasının ardından beIN Sports’a sosyal medya üzerinden tepkilerini ortaya koyan Fenerbahçe taraftarları, benzer bir tepkiyi Mert Hakan Yandaş transfer videosunun kaldırılması sonrasında verdiler. beIN Sports’ları iptal edeceklerini belirten Fenerbahçe taraftarlarının tepkisi, bunlarla sınırlı kalmadı.

Fenerbahçe Üniversitesi’nde gündeme dair açıklamalarda bulunan Ali Koç’un yaptığı açıklamaların, beIN Sports’ta yayınlanmaması da Fenerbahçe taraftarının tepkisini çekti. 

Hande Sümertaş’ın beIN Sports Medya Hakları Direktörü Olması Tepkileri Arttırdı

Fenerbahçe taraftarının tepkileri, beIN Sports’un Medya Hakları Direktörü’nün Hande Sümertaş olmasıyla biraz daha arttı. Sümertaş’ın yıllarca Galatasaray A Takım Medya Koordinatörü olarak görev yapmış olması sebebiyle beIN Sports’a tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, beIN Sport’un taraflı olduğunu iddia ettiler.

Bütün bunlarla birlikte, ne beIN Sports’tan ne de Hande Sümertaş cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

beIN Sports’un Pazarlama Stratejisinde Video Paylaşımına İzin Verilmiyor

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı olan Digiturk, Lig TV döneminden bu yana video paylaşım konusuna sıcak bakmıyor. Geçtiğimiz yıllarda da birçok kulüp ve oyuncunun paylaşımları telif hakları gerekçesiyle kaldırtılmıştı. Bu tutum birçok kişiye doğru gelmese de, ligin yayın ve sosyal medya haklarını elinde bulunduran beIN Sports’un pazarlama stratejisi bu yönde. 

Geçtiğimiz günlerde Mert Hakan Yandaş videosunu telif hakları gerekçesiyle kaldırtan beIN Sports’un yıllar önce Van Persie’nin yaptığı paylaşımı da, benzer sebeple kaldırttığı biliniyor.