TFF’den Digiturk Açıklaması

23.07.2020 - 15:33

TFF’den Digiturk Açıklaması

TFF, yayıncı kuruluş Digiturk ile yaptığı toplantının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Digiturk’un ödemeleri sezon sonunda yapacağını açıklayan TFF, önümüzdeki yıllar için de fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Türkiye Süper Ligi ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran beIN Media Group’un sahibi olduğu Digiturk ile TFF arasında yapılacak toplantıya gözler çevrilmişti. Toplantıda alınan kararlar basına sızsa bile bu konuda resmi bir açıklama yapılmamıştı. TFF, geçtiğimiz saatlerde konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Digiturk ile anlaşma sağladıklarını açıklayan TFF, Diguturk’e Türk sporuna yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

Anlaşma Detayları Yeniden Değerlendirilecek

TFF’nin yaptığı açıklamada, 2021/22 sezonuna dair sözleşme detayları ve süre uzatılması dâhil birçok konunun görüşüldüğü dile getirildi. Yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk yetkilileri arasında bugün bir toplantı yapılmıştır. Riva'daki toplantıda TFF'yi Başkan Nihat Özdemir, Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Erhan Kamışlı, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Digiturk'ü beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly, Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi ve diğer yetkililer temsil etmiştir. 

Toplantıda Digiturk yetkilileri, devam eden 2019-2020 sezonuna ilişkin kalan ödemelerin sezonun bitimi ile birlikte tamamlanacağını taahhüt etmiş olup, buna ilişkin sözleşme karşılıklı olarak imzalanmıştır.

Ayrıca, devam eden 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarına ilişkin sözleşme detayları ile, süre uzatılması dâhil, her türlü konu masaya yatırılmış, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Sonraki iki sezonluk anlaşma detayları yeniden değerlendirilecek olup, TFF ve Digiturk, uzun yıllardır devam eden iş birliğinin artarak sürmesi konusunda kararlılığını ortaya koymuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak Digiturk'e Türk futboluna değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Fatih Doğan Tarafların Anlaşma Sağladığını 2 Gün Önce Açıklamıştı

TRT Spor yorumcusu, gazeteci Fatih Doğan, TFF ile Digiturk arasında anlaşmanın yapıldığını ve tarafların indirim konusunda anlaştıklarını dile getirmişti. TFF’nin geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklama da “TFF beIN Sports’un indirim talebini kabul etti” haberini bir bakıma doğruladı.