Chelsea-Arsenal FA Cup Finali Şifresiz Olarak TRT Spor’da

23.07.2020 - 11:14

Chelsea-Arsenal FA Cup Finali Şifresiz Olarak TRT Spor’da

İngiltere’de sezonun son kupası sahibini buluyor. Chelsea ile Arsenal, kozlarını Wembley’de FA Cup şampiyonluğu için paylaşıyorlar. Bu dev mücadele, 1 Ağustos Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarında şifresiz olarak futbolseverlerle buluşuyor.

Çeyrek final maçlarından itibaren FA Cup mücadelelerini futbolseverlerle buluşturan TRT Spor, FA Cup final maçıyla şifresiz yayınlarına en azından bir süreliğine ara veriyor. Chelsea-Arsenal FA Cup final mücadelesini, 1 Ağustos Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor ekranlarında şifresiz olarak izleyebilirsiniz.

Chelsea Yarı Finalde Manchester United’ı Geçti

Kupanın yarı final maçlarından Manchester United-Chelsea mücadelesi, 19 Temmuz günü TRT Spor ekranlarındaydı. Baily’nin sakatlığı sebebiyle sık sık oyunun durduğu mücadelede 45+11’de Giroud ile öne geçen Chelsea, ikinci yarının hemen başında Mount ile skoru 2-0’a getirmişti. Oyunun kontrolünü rakibine bırakmayan Chelsea, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırmıştı.

Çeyrek finalde Leicester City’i, yarı finalde de formda bir Manchester United’ı geçmeyi başaran Chelsea, böylece son 4 yılda üçüncü kez FA Cup finali oynayacak.

Arsenal Manchester City’i Kontrataklarla Vurdu

Yarı finalin diğer ayağında, Arsenal ile Manchester City karşı karşıya geldiler. Mücadelenin başında Aubameyang ile 1-0 öne geçen Arsenal, topun arkasına geçerek kalan dakikaları savunmayı tercih etti. Bu tercih, Arsenal’ın kontra fırsatlar yakalama ihtimalini arttırdı. Mücadelenin 71’inci dakikasında Aubameyang, skoru tayin etti ve Arsenal’in finale çıkmasını sağladı.

Kötü bir sezon geçiren Arsenal, bu kötü sezonda FA Cup’ı kazanarak taraftarlarını biraz olsun mutlu etmek istiyor. 

FA Cup 2017’nin Rövanşı

Son yıllarda FA Cup’ta başarılı bir performans gösteren Chelsea, 2016/17 sezonunda adını finale yazdırmıştı. Rakip ise 1 Ağustos’ta olacağı gibi Arsenal’dı. Maçın favorisi olarak görülen Chelsea, sahadan istediği sonucu alamamıştı. 2001/02 sezonunda da FA Cup finalinde karşılaşan iki ekibin mücadelesini kazanan, yine Arsenal olmuştu. 

Kupayı 13 kez kazanan Arsenal, 14’üncü şampiyonluk hedefiyle sahada olacak. Chelsea ise Arsenal’e karşı FA Cup finallerinde aldığı kötü sonuçların aksi bir sonuç alma hedefinde. Chelsea-Arsenal FA Cup final mücadelesi 1 Ağustos Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT Spor’da şifresiz olarak yayınlanacak.