Marsilya’nın Hazırlık Maçları Twitch’te Şifresiz Yayınlanacak

19.07.2020 - 23:09

Marsilya’nın Hazırlık Maçları Twitch’te Şifresiz Yayınlanacak

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Marsilya, iki hazırlık maçının Twitch üzerinden şifresiz yayınlanacağını açıkladı. Espor platformu olarak ün yapan Twitch, böylece Premier Lig maçlarının ardından portföyüne başka bir futbol organizasyonunu eklemiş oldu.

Amazon’un sahibi olduğu Twitch, geçtiğimiz haftalarda Premier Lig’de şifresiz olarak maç yayınlarına imza atacağını duyurmuştu. Futbol maçlarına önem veren platform, Marsilya ile anlaşma yaparak iki hazırlık maçını bu platform üzerinden yayınlamaya karar verdi. Marsilya’nın Twitch kanalı üzerinden yayınlanacak iki hazırlık maçı, aynı zamanda Twitch’te ilk kez bir Fransız futbol kulübünün canlı maç yayını yapması anlamına gelecek.

İlk Maç Pazar Günü

Marsilya’nın Twitch üzerinden yayınlayacağı ilk hazırlık maçı Pazar günü futbolseverlerle buluşacak. Avusturya 3’üncü Lig ekiplerinden FC Pinzgau Saalfelden ile karşılaşacak olan Marsilya, bu maçı Twitch kanalında yayınlayarak bir ilke imza atacak.

Marsilya’nın Twitch’te yayınlayacağı ikinci maç ise 22 Temmuz Çarşamba günü oynanacak. Almanya 4’üncü Lig ekiplerinden SV Heimstetten ile oynanacak karşılaşma da şifresiz olarak Twitch’te futbolseverlerle buluşacak. Marsilya'nın resmi Twitch hesabına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Corentin Dubois Marsilya Maçlarının Yayınlanacak Olmasından Memnun

Twitch yöneticilerinden Corentin Dubois, Marsilya’nın iki hazırlık maçını Twitch’te yayınlayacak olmasından oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Spor portföyünü genişlettiklerini de belirten Corenti Dubois, şu ifadeleri kullandı:

Marsilya gibi büyük bir kulübün hazırlık maçlarını Twitch üzerinden yayınlayacak olması oldukça sevindirici. Bu, aynı zamanda ilk kez Ligue 1 kulüplerinden birinin Twitch’te canlı maç yayını yapması anlamına gelecek.

Twitch’teki Spor İçerikleri Artacak

Amazon bünyesine katıldıktan sonra spor içeriklerini arttıran Twitch’te son dönemde NFL’in Perşembe günü maçları naklen yayınlanıyordu. Bunun yanında NBA G League maçlarını da Twitch üzerinden yayınlamayı tercih eden Amazon, Premier Lig’de bir maçı da karantina dönemi sonrasında futbolseverlerle buluşturdu. Ayrıca Twitch, ABD Kadın Futbol Ligi maçlarının da yayın haklarına sahip.

Son aylarda birçok spor içeriğiyle fark yaratan Twitch’in son hamlesi böylece Marsilya’nın iki hazırlık maçı oldu. İlerleyen dönemlerde Marsilya’nın farklı hazırlık maçlarının da yine Twitch üzerinden şifresiz olarak yayınlanması bekleniyor.