MLS’te Yeni Teknolojiler Denenecek

08.07.2020 - 23:49

MLS’te Yeni Teknolojiler Denenecek

Koronavirüs sebebiyle bir erteleme daha yaşanmazsa 9 Temmuz’da geri dönecek olan MLS’te yeni teknolojilerin deneneceği açıklandı. Orlando’da oynanacak maçların tamamında saha içine mikrofonlar yerleştirilecek ve tüm oyuncuların konuşmaları ekrana yansıyacak. Bunun yanında süper ağır çekimler ve drone teknolojisi de bu turnuvada futbolseverlerle buluşacak.

Pandemi sonrasında yeni bir formatla geri döneceği açıklanan MLS’te yayın programı ve yayınlardaki yenilikler kamuoyuyla paylaşıldı. Seyircisiz maçlara çözüm arayan organizasyonlardan biri olan MLS’te birçok ülkenin aksine yapay taraftar sesinin kullanılmayacağı belirtildi. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda bazı oyunculara takılan mikrofonlar, bu turnuvada saha içine yerleştirilecek ve sahadaki her sesin duyulması sağlanacak. Süper ağır çekimler ise bir diğer teknoloji olarak öne çıkıyor.

Dronlar Sayesinde Sahanın Tamamı Görülecek

Seyircisiz mücadeleleri biraz daha eğlenceli hâle getirmek için her ülkede çeşitli teknolojiler denendi. MLS’in resmi yayıncısı ESPN ise süper ağır çekim, saha içi mikrofonlar ile birlikte drone teknolojisini kullanacak. Böylece sahanın tamamı ekranlara gelecek ve sahadaki dizilişler daha rahat kavranabilecek.

Maçlar S Sport'ta

MLS’in Türkiye’deki yayıncısı olan S Sport, turnuvadaki ilk yayınına 9 Temmuz Perşembe günü imza atacak. Türkiye saati ile 16.00’dan itibaren New York City-Philadelphia Union mücadelesi S Sport 2 ve S Spor Plus’ta futbolseverlerle buluşacak.

İlginizi Çekebilir: MLS Yeni Turnuvayla S Sport Ekranlarına Geri Dönüyor

MLS turnuvasının son gününe kadar mücadeleleri ekranlara taşıyacak olan S Sport’un daha çok S Sport 2 ve S Sport Plus üzerinden yayınlara imza atması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde MLS’teki farklı mücadeleler de S Sport 2 kanalında ve S Sport+ platformunda olacak.

Turnuvanın Geleceği Tehlikede

Birçok ülkenin aksine tek bir şehirde, turnuva usulüyle sezonu tamamlayacak olan MLS’te şu an için ciddi sorunlar mevcut. 9 Temmuz sabahı 05.00’te oynanması beklenen Nashville SC-Chicago Fire mücadelesi, oyuncuların 5’inin Covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Pozitif çıkanların sayısının artması durumunda turnuvanın iptal edilebileceği belirtiliyor.