MLS Yeni Turnuvayla S Sport Ekranlarına Geri Dönüyor

11.06.2020 - 20:34

MLS Yeni Turnuvayla S Sport Ekranlarına Geri Dönüyor

“MLS ne zaman başlıyor?” sorusunun cevabı belli oldu. ABD’nin en büyük futbol organizasyonu Major League Soccer (MLS), 8 Temmuz’da geri döneceğini açıkladı. Yeni bir formatla oynanacak bu ligdeki tüm maçlar, S Sport ve S Sport 2 ekranlarının yanı sıra, S Sport Plus platformunda olacak.

Yıllardır enteresan sonuçlara sahne olan ve birkaç yıldır transferlerin tarzının değişmesiyle daha ilgi çekici bir lig olan MLS’in, yeniden başlama tarihi açıklandı. 8 Temmuz-11 Ağustos arasında oynanacak turnuva ile bu sezon tamamlanmış olacak. “MLS Geri Döndü” adındaki bu turnuvadaki müsabakalar, S Sport, S Sport 2 ve S Sport Plus üzerinden naklen izlenebilecek.

Tüm Maçlar Orlando’da

ABD’de adeta güvenli alan olarak görülen Orlando, NBA’in ardından MLS’e de ev sahipliği yapacak. Tüm maçların World Disney World yerleşkesinde bulunan, ESPN Wide of World Sports Kompleksi’nde oynanacağı açıklandı.

Turnuva Formatında Lig Oynanacak

Koronavirüs öncesinde MLS’te takımlar doğu ve batı konferanslarına ayrılıyor ve burada ilk önce lig, sonrasında ise eleme usulü maçlar oynanıyordu. Konferans şampiyonu olan takımlar da, MLS şampiyonluğu için kozlarını paylaşıyorlardı. MLS yönetimi, ABD’deki mevcut durum sebebiyle seyahat etmenin mümkün olmadığına ve bu yüzden de turnuva usulü ile ligin oynanmasına karar verdi.

Her iki konferansta yer alan 26 takım, toplamda 6 gruba ayrılacaklar. A Grubunda 6 takım, diğer gruplarda ise 4’er takım yer alacak. Gruplarını ilk iki sırada bitirenler ve üçüncüler arasında en iyi dereceye sahip 4 ekip, son 16 turuna adlarını yazdıracaklar. Eleme turları tek maç üzerinden oynanacak ve beraberlik olması durumunda direkt olarak seri penaltı atışlarına geçilecek. 11 Ağustos’taki finali kazanan ekip de, 2021 CONCACAF Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını elde edecek.

Avrupa’daki 27 Ülkeden MLS Naklen Yayınlanacak

Saat farkı sayesinde diğer majör liglerle çakışmayan ve bu sayede Avrupa’daki televizyonların ilgisini çeken MLS’in bu kapalı turnuvasını, Avrupa’da toplam 27 ülke naklen yayınlayacak. Danimarka, Slovenya, Almanya, İsviçre ve daha birçok ülkede yayınlanacak olan MLS’in, Türkiye ve Azerbaycan’daki resmi yayıncısı S Sport oldu. Geçtiğimiz yıllarda Eurosport ve daha eski dönemlerde Sports TV ekranlarından yayınlanan MLS’in, bu yeni formatındaki tüm maçlar, S Sport, S Sport 2 ve S Sport Plus üzerinden naklen izlenebilecek.