Athletic Bilbao-Real Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

05.07.2020 - 10:17

Athletic Bilbao-Real Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 34’üncü hafta maçları oynanıyor. Lider Real Madrid, 48 puanla 8’inci sırada bulunan Athletic Bilbao’yu konuk ediyor. 

Athletic Bilbao Avrupa Ligi İçin Uğraşıyor

Athletic Bilbao pandemiden sonra oynadığı 6 maçta, bir kez Barcelona’ya yenildi. Avrupa Ligi için geride olmalarına karşın, çıkış yakaladıkları bu dönemde şanslarını yükselttiler. Granada ve Valencia’nın istikrarsızlığı ile birlikte, Getafe ve Real Sociedad’ın puan kayıpları Bilbao’nun aradan sıyrılmasını sağlayabilir. Bu sezon ligin üst sırasındaki takımlara karşı, dirençli bir futbol oynayan Bilbao gördük. Barcelona ile 3 kez karşılaştılar. 2 kez 1-0 kazanırlarken, deplasmanda 1-0 yenildiler. Real Madrid ile deplasmanda 0-0 berabere kaldılar. Atletico Madrid’e 2-0 deplasmanda yenilip, kendi sahalarında 1-1 berabere kaldılar. Kalesinde az pozisyon veren ve kalecisi Simon’un formuyla o pozisyonları da bertaraf edebilen bir Bilbao var. Hücumda ise başarılılar. Büyük takımlarla oynarken organize olmakta zorlanmıyorlar ama bitirici vuruşlar her zaman gelmeyebiliyor. Şu dönemde Raul Garcia ve Muniain’in biraz daha öne çıktığı, Inaki’nin ise pandemiden önceki formunda olmadığını söyleyebilirim. Real Madrid gibi bu sezon sıkı savunma yapabilen bir takım karşısında, Inaki’nin de formuna ihtiyaçları olacaktır. 

Athletic Bilbao: Simon; Capa, Yeray, Inigo, Yuri; Vesga, Dani Garcia; Inaki, Muniain/Sancet, Cordoba, Raul Garcia.

Real Madrid’in Puan Kaybetme Zamanı Geldi

Real Madrid’e gelirsek, şampiyonluk yolunda 5 maçları kaldı. 5 maçta 1 yenilgi ya da 2 beraberlik hakları bulunuyor. Puan eşitliği halinde, Barça’ya ikili averajda üstünler. Önlerinde puan kaybına müsait iki maç var. Athletic Bilbao maçıyla birlikte içeride oynayacakları Villarreal takımları, sadece Real’den puan koparabilme ihtimali yüksek ekipler. Villarreal müsabakasının da iç sahada olacağını hesaba katarsak, Bilbao’ya karşı puan kaybına biraz daha yakın olurum. Real son maçlarını dengeli bir şekilde geçiriyor. Getafe ve Espanyol karşısında belki kolay oyunu açamadılar ama rakibe de üstünlüğü vermediler. Tempo yaptıkları ve baskı kurdukları her bölümde, maçı koparacak golleri atmayı başardılar. Bu iki maçta da panik yapmamaları ve soğukkanlılıkları önemliydi. Ancak bu panik yapmama halinin arkasında, Barcelona’nın maçlarını önce oynayıp puan kaybı yaşaması da vardı. Pazar günü ise, Barcelona’dan önce Bilbao karşısına çıkacaklar. Bu yüzden maç içinde son 2 maçtaki soğukkanlılıklarını koruyacaklarını düşünmüyorum. Özellikle Bilbao golü Real’in biraz daha telaşlı hücumlar yapmasına neden olabilir. Real Madrid’te Hazard, Nacho ve Varane sakatlıkları nedeniyle yoklar. 

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Ramos, Militao, Marcelo; Valverde, Casemiro, Kross; Asensio, Benzema, Vinicius.

Bilbao’nun öne geçeceği bir maç izleyebiliriz. Real ise beraberlik sayısını bulma anlamında gecikebilir. 1-1 skoruna yakınım. 2.5 altı bahsini öne koydum. 

Yazan: Aylin Bermant