Süper Lig’de beIN Sports Müjdesi

28.06.2020 - 14:17

Süper Lig’de beIN Sports Müjdesi

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge, beIN Sports’un ayrılacağı yönündeki iddiaları TFF Başkanı Nihat Özdemir’e sordu. Özdemir’in cevabı ise beIN Sports’un çekilmeyi düşünmediği, hatta sözleşmeyi uzatmayı planladıkları yönündeydi.

Özellikle karantina döneminde beIN Sports’un farklı ülkelerden çekileceğine dair dedikodular ortaya atılmış ve bu sebeple Türkiye’de de bir yayıncı sorununun ortaya çıkabileceği belirtilmişti. Ödemelerin yapılmadığı iddia edilirken Türkiye Süper Ligi’nin başlamasıyla sorunların büyük bir bölümü çözüldü. Öte yandan hâlen Türkiye Süper Ligi’nin resmi yayıncısı olan beIN Sports’un çekileceği yönünde dedikodular ortaya atılmaya devam ediliyor. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Fatih Çekirge, yayıncının geleceğini bu konuda en yetkili kişi olan TFF Başkanı Nihat Özdemir’e sordu.

beIN Sports Sözleşmeyi Uzatmak İstiyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir’e yayıncı kuruluşla ilgili sorular yönelttiğini belirten Fatih Çekirge, beIN Sports’un çekilme gibi bir niyetinin olmadığını birinci ağızdan öğrendi. Nihat Özdemir’in Fatih Çekirge’ye yaptığı açıklamaların bir bölümü şu şekilde:

Bırakın gitmeyi, geçen hafta beIN’in CEO’su yönetim kurulumuzun önünde bize aynen şöyle dedi: ‘Sayın yönetim kurulu, biliyorsunuz 2 yıl sonra bizim sözleşmemiz bitiyor. Ancak biz 2 yıldan sonrası için de uzatmak istiyoruz.' Bunu söyleyen şirket gider mi? Tam tersine, sözleşmeyi uzatmak istiyorlar.

Ödeme Konusu Çözüldü

Yayıncı kuruluşun ödeme konusunda sorunlar çıkarıldığı iddia ediliyor. Nihat Özdemir, bu konuya da açıklık getirdi.

588 milyon lira para söz konusu. Geçen cuma bir ödeme oldu. Salı günü yine ödeme olacak. Her hafta maçlar oynandıktan sonra ödeme yapacaklar. 8 haftada tamamlanacak. Yani bir borç ödememe durumu kesinlikle söz konusu değildir.

Dedikoduların Kaynağı Ne?

beIN Sports’un çekilmeyi düşündüğü haberleri aslında çok yeni değil. Korsan yayın platformlarından bıkan ve bunun için çekilmek istediği öne sürülen beIN Sports’un farklı ülkelerden çekilmeye başlaması, birçok kişiye Türkiye’den de çekileceklerini düşündürttü. Nihat Özdemir bu dedikoduların asılsız olduğunu böylece kamuoyuyla paylaşmış oldu.

Ben gerçekleri açıklıyorum. TFF üzerine düşen sorumluluğu tarafsızca yerine getiriyor. Ligler tamamlanacak. Bu tür dedikodularla liglere gölge düşürmek isteyenler varsa boşuna.

,şeklinde kamuoyunu aydınlatan Nihat Özdemir’in Fatih Çekirge’ye yaptığı tüm açıklamaları buradan okuyabilirsiniz.