BT Sport Türkiye Süper Ligi Yayınlarına Devam Etmek İstiyor

28.06.2020 - 14:37

BT Sport Türkiye Süper Ligi Yayınlarına Devam Etmek İstiyor

İngiltere, İrlanda, Galler gibi ülkelerde Türkiye Süper Ligi’ni yayınlayan BT Sport, kısa süreli sözleşmesini uzatmayı planlıyor. Yayınlardan memnun kalan BT Sport’un önümüzdeki yıllarda da Türkiye Süper Ligi maçlarını ekranlarına taşımak için girişimlerde bulunacağı açıklandı.

Koronavirüs sonrasında birçok ülkenin futbol ligi dünya çapında ilgi gördü. Polonya Ekstraklasa, Norveç Eliteserien, hatta Kore K-League ve benzeri liglerin yayın hakları ilgi gördü ve bu müsabakalar dünyanın dört bir yanında yayınlanmaya başladı. Türkiye Süper Ligi’nin de bir atılım yapması bekleniyordu. İngiltere ve İrlanda’da hizmet veren BT Sport, ligin 8 haftalık periyodunun yayın haklarını satın alarak Türkiye Süper Ligi’nin ilk kez İngiltere’de yayınlanmasını sağladı. Geçen üç haftalık periyotta bu yayınların gördüğü ilgiden memnun kalan BT Sport, kısa vadeli anlaşmayı uzun vadeliye dönüştürmek için hamle yapacağını açıkladı.

Yayınlardan Memnun Kalındı

Birçok kariyerli futbolcunun forma giydiği Türkiye Süper Ligi’nde geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir pazarlama sorunu mevcuttu. Falcao, Muslera, Clichy, Luiz Gustavo, Sturridge gibi yıldızların forma giydiği bu sezonun başında yayıncı noktasında birtakım gelişmeler yaşanmıştı. Falcao’nun etkisiyle Kolombiya Televizyonu Win Sports, maçları yayınlayacağını açıklamıştı. Karantina dönemi sonrasında da İngiltere, İrlanda, Kuzey İrlanda, Galler gibi ülkelerde yayın yapan BT Sport, 8 haftayı yayınlayacağını duyurarak bir ilke imza atmıştı.

8 haftalık periyottan sadece 3’ü geride kaldı ama bu üç haftalık ilgi BT Sport’un yeni dönemde de Türkiye Süper Ligi’ni yayınlamaya karar vermesine yetti. SportBusiness’ın özel haberine göre BT Sport, önümüzdeki sezonda da Türkiye Süper Ligi maçlarını yayınlamak için girişimde bulunacak. Yayınlardan memnun kalan BT Sport’un Türkiye Süper Ligi yayın haklarını uzun vadeli bir şekilde alması, farklı ülkelerdeki yayıncıları da harekete geçirecek.

Türk Futbolu İlgi Görmeye Başladı

BT Sport başta olmak üzere birçok ülkede naklen yayınlanan Türkiye Süper Ligi’nin yanı sıra Türkiye Kupası da uluslararası yayıncılardan ilgi görüyor. Alman Sportdigital kanalı Ziraat Türkiye Kupası yayın haklarını satın almıştı. Önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerden birçok yayıncının Türkiye Süper Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası gibi organizasyonları ekranlarına taşıması bekleniyor.