Lig TV Canlı Maç İzle

28.06.2020 - 12:53

Lig TV Canlı Maç İzle

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye Süper Ligi resmi yayıncısı olan Digiturk’un maçları yayınladığı ilk dönemde kanalların ismi Lig TV idi. Geçtiğimiz dönemlerde beIN Media Group’a satılan Digiturk güncel kanallarını, dijital platformu olan beIN Connect’i ve Lig TV’nin beIN Sports olma sürecini sizler için inceledik.

2000’li yılların başında Türkiye’de en üst ligin yayın hakkı Teleon adındaki bir kuruluştaydı. Bu kurumun sözleşme koşullarını yerine getirememesi sonucunda 2000/01 sezonunun devre arasında yapılan ihalede Digiturk yayın haklarını satın aldı. 2016 Yılına kadar Lig TV kanallarındanTürkiye Süper Ligi maçlarını yayınlayan Digiturk, bu tarihte rekor bir satışla beIN Media Group bünyesine dahil oldu.

Lig TV Canlı Maç İzlemek İçin buraya Tıklayınız

Satış İşlemi 2015 Sonunda, İsim Değişikliği 2017’de Gerçekleşti

Digiturk’un Katarlı beIN Media Group’a satılması 2015 yılının son bölümünde resmiyet kazanmıştı. O dönem satışın gerçekleşmeyeceğine, hatta imzaların atılmasına rağmen satışın iptal olacağına dair dedikodular çıkmıştı.  Dönemin Digitürk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, imzaların atılmasıyla bu işin artık geri dönüşünün olmadığını ve şirketin yüzde 100'ünün Katarlı gruba geçtiğini söylediğinde bu tartışmalar son buldu.

2016 yılında resmi olarak beIN Media Group bünyesine katılan Digiturk, yaklaşık 1 yıl daha Lig TV ismiyle yola devam etti. Lig TV canlı maç izle seçeneğiyle 12 Ocak 2017 tarihine kadar futbolseverler müsabakaları izlediler. 13 Ocak 2017 tarihinde saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise Lig TV’nin tüm kanalları beIN Sports olarak hizmet vermeye başladı.

Dijital Platformda Değişiklik

BeIN Media Group bünyesine dahil olan Digiturk, kanallarının ismi değişmesine rağmen bir süre daha dijital platformunu Digiturk Play ismiyle sporseverlerin huzuruna sundu. Geçtiğimiz yıllara kadar Digiturk Play üzerinden internetin bulunduğu her yerden canlı maç izleme imkanınız vardı. Halen açık olan bu adresin artık herhangi bir işlevi kalmadı. Zira beIN Sports, dijital platformda beIN Connect ismiyle hizmet vermeye karar verdi.

Digiturk’un resmi dijital platformu beIN Connect, her Digiturk abonesine hediye ediliyor. Bununla birlikte TV üzerinden bir paket alma imkanı olmayanlar, daha uygun bir fiyatla beIN Connect üyesi olabiliyor ve Süper Lig dahil birçok spor organizasyonunu izleyebiliyor.

1 aylık abonelik ücreti olan 17 TL ödeyerek 3 ay boyunca S Sport Plus izleyebilmek için buraya tıklayınız.

beIN Sports Hakkında

beIN SPORTS, beIN Media Group'un sahip olduğu ve işlettiği televizyon kanalı. 2012 yılında kurulan kanal, spor konulu yayın yapmaktadır. Kanal; Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe olmak üzere 5 farklı dilde yayınlarını sürdürüyor.

beIN Sports Türkiye’de daha çok futbol ve basketbol içerikleri yer alıyor. İtalya Serie A, Türkiye Spor Toto Süper Lig, Türkiye TFF 1. Ligi, Fransa Ligue 1, Euroleague, ATP ve WTA turnuvaları Türkiye’deki spor tutkunlarıyla buluşuyor. Fransa, Amerika ve diğer Asya ülkelerinde ise daha farklı içerikler sporseverlerin karşısına çıkıyor.