Başakşehir-Galatasaray İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

28.06.2020 - 10:38

Başakşehir-Galatasaray İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Spor Toto Süper Lig’de 29’uncu hafta oynanıyor. 59 puanla liderliğe yükselen Başakşehir, kendi sahasında 51 puanla 4’üncü sıradaki Galatasaray’ı konuk ediyor. 

Başakşehir’de Okan Buruk Farkı

Başakşehir, Trabzonspor’un kaybını iyi değerlendirerek liderliğe yükseldi. Okan Buruk, zaten kendini kanıtlamış bir teknik adam. Başakşehir ile iyi bir sezon geçiriyor. Okan Hoca’nın özellikle elemeli maçlardaki başarısı, Akhisar Belediyespor’dan sinyallerini vermişti. 2017/2018 sezonunda kazandıkları Türkiye Kupası’nda, bu tarz stratejik maçları gayet iyi planlayan bir Okan Buruk vardı. Başakşehir’e de, bu özelliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Her ne kadar şu anda Avrupa Ligi’ni unutmuş olsak da, İstanbul ekibi Avrupa Ligi’nde, son 16 turunda 1-0 kazandıkları maçın rövanşında, 5 Ağustos’ta Kopenhag’a gidiyor. En az lig kadar hocanın aklında bu müsabakanın olduğuna eminim. Lige dönersek, bu kapışmada Galatasaray’ın moralsizliğinden faydalanmak adına gardını erken düşürüp, ilk golü atmak isteyen bir Başakşehir izleyeceğiz. Başakşehir’in tek zaafı, stoperde Skrtel’in yerine seçilmesi yüksek ihtimal olan Mehmet Topal olabilir. İyi bir profesyonel olan Mehmet Topal’ın stoperdeki oyunu, zaman zaman profesyonellikten uzak olabiliyor. Milli takımda deplasmanda oynadığımız ve 2-0 yenildiğimiz İzlanda maçı hala hafızalarımda. Genel anlamda ön alanda başarılı bir Başakşehir izliyoruz. Orta sahası da, skora katkı veren gol dağılımını iyi yapan bir ekipleri var. 

Başakşehir: Mert; Caiçara, Mehmet, Epureanu, Clichy; Mahmut, İrfan; Visca, Aleksic, Crivelli; Ba

Eksiklere Rağmen İyi Bir Kadro İle Sahada

Galatasaray’a gelirsek, Pandemi’den sonraki ilk maçlarında Muslera’nın kaybının takımı etkilememesine imkan yoktu. Gaziantep maçında bunu gördük. Hakem tartışmalarını bir kenara bırakırsak, maçı 3-1’e getirmiş bir takımın oyundan düşmesine fırsat vermeden, değişikliklerin yapılması şart. Fatih Hoca’nın oyunu koruyabilmek konusunda bazı zaafları olduğu bir gerçek. Geriden gelerek oyunu değiştirmek konusunda ise hep daha iyi bir teknik adam oldu. Galatasaray’da Ahmet Çalık, Adem Büyük, Mariano cezalı. Muslera, Andone, Marcao ve Falcao sakat. Onyekuru’nun forvette olacağı, Lemina ve Donk ikilisinin tandemde olacağı bir Galatasaray göreceğiz. 

Galatasaray: Okan; Linnes, Donk, Lemina, Saracchi; Seri; Ömer, Belhanda, Emre, Feghouli; Onyekuru

Galatasaray savunma problemleri nedeniyle mutlaka kalesinde gol görecektir. Burada karşılık verip veremeyeceği asıl soru olacak. İki tarafın da en iyi işleyen kanatları, bir yandan da zaafları olur. Caiçara-Visca ikilisi Saracchi-Ömer ikilisine göre daha efektif. Fakat tempo olarak Galatasaray’ın ikilisinin ayakta kalması daha yüksek ihtimal. Goller bu kanatlardan gelebilir. Sarı Kırmızılılar kolay kolay oyunu bırakmaz. 1.62 orandan İddaa’dan KG var seçimini oynayabilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant