BeIN Sports'un Süper Lig Çekim Açıları Tepki Çekti

27.06.2020 - 18:11

BeIN Sports'un Süper Lig Çekim Açıları Tepki Çekti

13 Haziran’da futbolseverlere yeniden merhaba diyen Türkiye Süper Lig, resmi yayıncı kuruluş BeIN Sports ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

Pandemi döneminden sonra beğenilen yeniliklerle dönen BeIN Sports, bazı konularda ise tepki çekiyor. Boş tribünleri göstermemek adına kamera açılarını değiştiren beIN Sports, bu kez de sponsor firmaların tribünlere yerleştirdiği reklam pankartlarının görünmemesi gibi bir probleme sebep oldu.

Stadyumların seyircisiz kaldığı, kulüplerin maddi zorluklarla boğuştuğu böyle bir dönemde sponsorlukların önemi artarken, BeIN Sports’un bu tutumu izleyenlerin ve sponsor firmanın tepkisine neden oldu. Taraftarı olduğu takımın maçını düzgün bir açıdan, normal bir şekilde izlemek isteyen Digitürk aboneleri izlemek zorunda bırakıldıkları yayına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kriz Döneminde Sponsor Gelirleri Kulüpler İçin Çok Önemli

Seyircisiz maçlarda boş tribünler, kulüplerin kasasında eksi hanesine yazılıyor. İflasın eşiğine gelen ve maddi destek için kaynak yaratmak isteyen kulüplere, sponsorlar el uzatıyor. Türkiye’nin resmi İddaa bayisi Misli.com, boş stadyumların telafisi adına karşı tribünlere dev pankart ile ilan verdi. Kulüplere maddi destek sağlayan bu ilan ise yayıncı kuruluşun kamera açısı uygulamasına takıldı.

26 Haziran Cuma akşamı Vodafone Park’ta Beşiktaş’ın 3-0’lık galibiyeti ile noktalanan Konyaspor mücadelesi, skordan çok, yayıncı kuruluş BeIN Sports’un tepki çeken kamera açıları ile konuşuldu. Maçın ilk devresinde Beşiktaş’ın soldan geliştirdiği ataklar, tribünlerde yer alan Misli.com pankartını göstermemek adına yayına düzgün bir şekilde verilmedi.

Maçın ikinci yarısında ise Siyah Beyazlı takımın bu sefer sağ kanat akınları görülemedi. Ekranları başında gönül verdiği takımları izlemek isteyen taraftarlar yaşanan bu karmaşık duruma tepki gösterdi.

Can Tongo da Tepki Gösterdi

Fanatik Gazetesi yazarlarından ve Misli.com editörlerinden Can Tongo, twitter hesabından yaşanılan bu karmaşayı şu sözlerle dile getirdi:

Tepkilere karşı sessiz kalan BeIN Sports’un, TFF Süper Lig’in 29. haftasında oynanacak diğer maçlardaki tutumu ise merakla bekleniyor.