Celta Vigo-Barcelona İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

27.06.2020 - 10:57

Celta Vigo-Barcelona İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 32’nci hafta oynanıyor. 2’nci sırada bulunan Barcelona, 16’ncı sıradaki Celta Vigo’ya konuk oluyor. 

Celta Vigo Düşme Stresini Attı, Daha Rahat

Celta Vigo, Pandemi arasının yaradığı ekiplerden oldu. 4 maçtan 7 puanla çıktılar. Bu 4 rakip arasında, Avrupa kovalayan Sociedad ve Villarreal de vardı. Artık stresli değiller, bu da futbollarına yansıyor. 10 kişi kalan Alaves’i farklı ve kolay geçtiler. O maçı bir kenara bırakmak lazım ki, çok göz önünde bulundurmuyorum. Ancak Real Sociedad karşısında her ne kadar rakip formsuz olsa da, üstün bir oyun oynamayı başardılar. Celta sakatlanan kalecisi yerine, forvete Nolito’yu özel izinle transfer etti. Hem Sociedad, hem de Alaves karşısında 2’nci yarılarda oyuna dahil olan bir Nolito vardı. Tecrübeli kanat oyuncusu, bu takımda daha önce de oynadığı için Celta Vigo’yu iyi bilen ve yabancılık çekmeyecek bir isim. Aspas ile aralarındaki uyum, menajer Oscar Garcia’nın şansı olabilir. Rafinha ve Denis Suarez’in de formunu yükseltmesi, Celta adına önemli. Galiçya ekibi, orta saha ve defans hattını oturttu. Tek sorunları, hücumda kopuk kopuk ilerlemeleri ve orta sahanın forveti besleyememesiydi. Rafinha ve Suarez’in katkısıyla, bu sorun ortadan kalktı. Bu maçta tek önemli eksik, teknik orta saha Beltran olacak. Oscar Garcia Okay, Bradaric ve Rafinha’lı bir orta saha kurabilir. 

Celta Vigo: Ruben; Mallo, Araujo, Murillo, Olaza; Rafinha, Okay, Bradaric; Denis, Smolov, Aspas

Barcelona En Kritik Dönemde

Barcelona’ya bakarsak, hafta içi Bilbao karşısında üretmeden ve oynamadan tek bir pozisyonla kazanmayı başardılar. Katalanlar, savunmayı başarılı uygulayan ve basit hatalar yapmayan takımlara karşı üretkenlikte zorlanıyorlar. Bu tarz savunmaları çözebilecek destek kuvvetleri yok. Bu yüzden de, şampiyonlukta geriye düştüler ve 30 Haziran Salı günü Atletico Madrid’i ağırlayacakları düşünülürse, önümüzdeki bu iki maç şampiyonu ortaya çıkaracaktır. Ben önce bu maçta, sonra da Atletico karşısında Barcelona’ya karşı geleceğimi söyleyebilirim. Sergi Roberto, De Jong ve Dembele sakat. Sergio Busquets de cezalı. Orta sahada bu kadar eksik varken, bir Puig hamlesi beklenebilir. Tabi Setien, Puig’i 11’e koyabilecek kadar rahat bir pozisyonda mı, tartışılır. Puig 11’de başlarsa, Barça maçın başlarında biraz daha hareketli olabilir. 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Vidal, Artur; Messi, Suarez, Ansu Fati

Celta, kendi sahasında Barça’ya her zaman kök söktürdü. Denis, Nolito ve Rafinha, Barça kökenli 3 oyuncu ekstra motivasyonla sahada olacaktır. Celta’dan iyi bir oyun ve başlangıç bekliyorum. Mutlaka gol bularak Barça’yı zorlarlar. Puan almaya da yaklaşacaklardır. 2-1, 2-2 skorlarına yakınım. Celta yenilmez bahsini 1.95 orandan İddaa’dan değerlendirebilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant