UEFA Avrupa Ligi Ne Zaman Başlayacak? Yeni Format Nasıl?

25.06.2020 - 02:56

UEFA Avrupa Ligi Ne Zaman Başlayacak? Yeni Format Nasıl?

Koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilen UEFA Avrupa Ligi’nin geleceği belli oldu. UEFA’dan yapılan açıklamayla birlikte sezon, 5-6 Ağustos’ta son 16 maçlarıyla yeniden başlayacak. Bunun yanında çeyrek finalden itibaren turnuva tek maçlı eleme usulüyle devam edecek.

Türkiye’de beIN Sports ekranlarından yayınlanan UEFA Avrupa Ligi’nin geri dönüş tarihi UEFA’nın Çarşamba günü yaptığı toplantı sonrasında netlik kazandı. Yapılan açıklamaya göre 5-6 Ağustos’ta son 16 maçlarıyla geri dönecek olan Avrupa Ligi’nde çeyrek finalden itibaren maçlar Almanya’da oynanacak.

Başakşehir'in Rövanş Maçı Kopenhag'da

UEFA’dan yapılan açıklama sonrasında son 16 maçlarının daha önce belirlenen statlarda oynanmasına karar verildi. Bu doğrultuda UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Medipol Başakşehir, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Kopenhag ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da karşı karşıya gelecek.

Çeyrek Finalden İtibaren Tüm Maçlar Almanya’da

Son 16 turu rövanş maçlarının ardından UEFA, maçların Almanya’da dört farklı kentte oynanmasına karar verdi. Köln, Duisburg, Dusseldorf ve Gelsenkirchen’de gerçekleştirilecek olan çeyrek finallerde maçlar tek ayak üzerinden oynanacak. “Final 8” olarak adlandırılan bu turnuvada şampiyon 23 Ağustos günü Köln’de oynanacak maçla belli olacak. UEFA’nın açıkladığı takvim şu şekilde:

5-6 Ağustos: Son 16 Turu Maçları

10-11 Ağustos: Çeyrek Final Maçları

16-17 Ağustos: Yarı Final Maçları

21 Ağustos: Final Maçı

Maçlar Seyircili mi Oynanacak?

Ağustos ayında yeni bir formatla geri dönecek olan UEFA Avrupa Ligi’nde merak edilen konuların başında maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı geliyordu. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, şu anki görüntüde maçların seyircili oynanmasının zor olduğunu belirtti. Bununla birlikte Temmuz ortasında bir toplantı daha yapacaklarını açıklayan Ceferin, bu toplantı sonrasında nihai kararı vereceklerini dile getirdi.

Göksel Gümüşdağ Yeni Formattan Memnun

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA’nın kararı açıklamasından sonra beIN Sports’ta açıklamalarda bulundu. Gümüşdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

En azından rövanşı oynayacağımız tarih kesinleşti, bunu bekliyorduk. UEFA'nın kararı vermesi, bizim planlamamız için de bir kolaylık sağlayacak. Henüz netleşmedi ama ya Kopenhag'da ya da Almanya'da oynayacağız. 6 yaşında bir kulübün buraları yakalıyor olması, Süper Lig'de şampiyonluk yarışında olması, Avrupa Ligi'nde çeyrek finali kovalıyor olması tarihi bir başarı. Format çok güzel. Çeyrek finale kalırsak, 3 maçta finale gidebiliyorsun. Şu an için en önemli maçımız, deplasmandaki Kopenhag maçımız. Bu karar çok isabetli olmuş. Her takım için olduğu gibi bizim için de bir avantajı var bu kararın.

Medipol Başakşehir’in Avrupa Ligi Serüveni beIN Sports’ta

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın alan beIN Sports, UEFA Avrupa Ligi’nin kalan bölümünde de maçları ekranlara taşıyacak. 5-6 Ağustos’ta başlayacak olan bu serüven beIN Sports’un tüm kanallarından ve dijital platformu beIN Connect’ten ekranlara gelecek. Ayrıca İdman TV ekranlarından da UEFA Avrupa Ligi maçları yayınlanacak.