Serie A Yayın Hakları Resmi Olarak Boşa Çıktı

22.06.2020 - 21:56

Serie A Yayın Hakları Resmi Olarak Boşa Çıktı

beIN Sports yayın akışında görünmeyen Serie A maçlarıyla ilgili beIN Media Group’tan resmi açıklama geldi. Yasal sebeplerden dolayı Serie A maçlarını yayınlamayacağını açıklayan beIN Media Group, diğer spor içerikleriyle yola devam edileceğini aboneleriyle paylaştı.

Güncelleme: SportBusiness.com'a konuşan beIN Media Group yetkilisi, şu an detay vermenin uygun olmadığını, yasal sürecin devam ettiğini ifade etti. Bu açıklama, beIN Sports'un, korsan yayınlara karşı herhangi bir girişimde bulunmayan Serie A ile aralarındaki ihtilafı hukuki yollarla çözünceye kadar, yayın haklarını elinde bulundurduğu ülkelerde maçları bilerek ve isteyerek yayınlamama yoluna gittiği anlaşılmaktadır.

Sezon başında Serie A maçlarını naklen yayınlayan beIN Sports’un karantina dönemi sonrasında da maçları yayınlaması bekleniyordu ama ilk hafta maçları kanalın yayın akışında yer almadı. Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz saatlerde beIN Media Group’tan resmi açıklama geldi. Yasal sebeplerden ötürü maçları yayınlayamayacaklarını açıklayan beIN Media Group, abonelerinden özür diledi.

Serie A ile beIN’in Arası 2018’de Açılmıştı

beIN Sports, uzun yıllar Serie A maçlarını yayınladıktan sonra bir anda bu maçları yayınlamayı bırakmıştı. Bunun sebebinin de 2018 İtalya Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan’da oynatılması olduğu belirtiliyor. O dönem yaşanan gerginlik tam anlamıyla çözüme kavuşturulamamıştı.

3’ncü Taksit Ödenmedi

beIN Sports ile Serie A, sorunlara rağmen geçtiğimiz yıldan bu yana yola devam ediyordu. Bu sezonun sonu da muhtemelen beIN Sports ekranlarında gelecekti. Ancak koronavirüs salgını sonrasında beIN Sports, ödemesi gereken üçüncü taksiti ödememe kararı aldı. Bu yeniden bir gerginlik yaşanmasına sebep oldu ve resmi olarak Serie A ile beIN Sports’un yolları ayrıldı.

Serie A’nın yayın blokesi koyduğu tam 35 Asya ve Orta Doğu ülkesi bulunuyor. Türkiye’de şu an için bunlardan biri. 2020/21 sezonunun neler getireceğini ise şimdiden kestirmek kolay değil.

Şu An İçin Tek Seçenek CBC Sport

Serie A’nın Türkiye’deki yayın haklarının boşa çıkmasının ardından ortaya çıkan tek seçenek Azerbaycan kanalı olan CBC Sport.

Azerspace uydusu üzerinden 11135 H 27500 frekansıyla yayın yapan bu kanalın yayın akışında Serie A maçları yer alıyor. CBC Sport, basit bir kaç ayarlama ile Türkiye'den de izlenebiliyor. "CBC Sport nasıl izlenir?" sorusuna cevap verdiğimiz makalemizi buradan okuyabilirsiniz.