CBC Sport Nasıl İzlenir? CBC Sport Hangi Ligleri Yayınlıyor?

11.06.2020 - 15:19

CBC Sport Nasıl İzlenir? CBC Sport Hangi Ligleri Yayınlıyor?

Azerspace uydusu üzerinden yayın yapan CBC Sport, birçok müsabakayı naklen yayınlamasıyla dikkat çekiyor. Şifresiz bir kanal olan CBC Sport’u, Türkiye üzerinden izlemek de mümkün. “CBC Sport nasıl izlenir?” ve “CBC Sport hangi ligleri yayınlıyor?”, gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında bulacaksınız.

Azerspace uydusundan Türkiye’ye güçlü sinyallerin gelmesi, bu uydu üzerinden yayın yapan kanalların sorunsuz bir şekilde Türkiye’den izlenmesini sağlıyor. CBC Sport da, bu uydu üzerinden yayın yapan en popüler kanalların başında geliyor. Basit bir ayarlama yapıldığında bu uydu üzerinden iyi bir sinyal alınabiliyor ve CBC Sport, sorunsuz bir şekilde Türkiye’den izlenebiliyor.

CBC Sport’ta Yer Alan Ligler

CBC Sport, birçok spor müsabakasını şifresiz olarak ekranlara taşıyor. Bu kanalın şifresiz yayınladığı organizasyonların başında, UEFA Şampiyonlar Ligi geliyor. İngiltere Premier Ligi, İspanya La Liga, İtalya Serie A, UFC ve daha birçok organizasyon, bu kanal üzerinden sporseverlerle buluşuyor. CBC Sport’un internet üzerinden yayınları, Türkiye IP’sine kapalı. Bununla birlikte Proxy üzerinden Azerbaycan IP’si alarak, CBC Sport yayınlarını internet üzerinden izleyebilirsiniz. Bu ilgi çekici kanalı, Türkiye’den izleme adımları ise şu şekilde sıralanıyor:

İlk Adım

CBC Sport’u izlemek isteyenler, ilk olarak çanak antenlerinde bulunan mevcut Türksat LNB’sinin sağ bitişiğine ikinci LNB’yi yerleştirmek zorunda. Plastik bant veya “Multi Feed” adı verilen aparatla, bu işlemi yapabilirsiniz.

İkinci Adım

LNB’yi sabitleştirdikten sonra, her iki LNB’den gelen kabloları kısaltmanız gerekiyor. Daha sonrasında da, bu iki kabloyu DISEQC ile birleştirerek tek kablo çıkışı yapmak zorundasınız. Bu çıkışı uydu alıcınıza bağlayabilirsiniz. Kablonun kaymaması için, bu kabloyu sarmanızı tavsiye ediyoruz. 

Üçüncü Adım

Uydu alıcınızın menü, uydu ekle bölümünden ismi çok önemli olmamakla birlikte, Azersat46 ekleyip, bu uydu için Anten/DISEQC ayarlarından DISEQC’nin kaç numaralı girişine bağladığınızı kumandadan seçiniz.

Son Adım

CBC Sport’un frekansınızı manuel olarak girip, taratmanız gerekiyor. 11175 H 30000 şeklinde giriş yaptıktan sonra, bazı durumlarda BISS şifresi isteyebiliyor. Birçok arama motoru üzerinden bu şifreyi bulabilir ve yayınları sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Uydu Terimleri Sözlüğü

Daha önce uydu, çanak anten ve benzerleriyle çok da ilgisi bulunmayan kişiler, yukarıdaki kelimelerin birçoğuna yabancı olacaklar. Kelimelerin anlamı şu şekilde:

LNB:  En basit tabirle uydu alıcısının ucundaki aparat. Biraz daha karmaşık bir tanımda ise; uydu yayınlarını alabilmek için, uydudan antenin odak noktasına gelen yüksek frekanslı sinyallerin üzerinde işlem yapan ilk donanım elemanı.

Multi Feed: Uydu anteninin ucuna birden fazla LNB yerleştirmeye yarayan aparat.

DISEQC: Birden fazla uydu alıcısını kullanabilmeyi sağlayan, çoklu LNB’leri bağladığımız aparat.