İngiltere FA Cup Maçları Şifresiz Olarak TRT Spor’da

21.06.2020 - 13:56

İngiltere FA Cup Maçları Şifresiz Olarak TRT Spor’da

Tarihin en eski futbol organizasyonu olarak futbolseverlerle buluşan FA Cup, çeyrek final maçlarıyla birlikte TRT Spor ekranlarında olacak. Cumartesi (27 Haziran) günü 19.30’da Norwich-Manchester United maçıyla FA Cup çeyrek final serüveni TRT Spor’da yayınlanmaya başlayacak.

Yaklaşık 4-5 yıl önce Tivibu-TRT Spor ortaklığıyla ekranlara gelen FA Cup’ın uzun yıllardır Türkiye’de herhangi bir yayıncısı bulunmuyordu. Sezon başında da FA Cup maçları Türkiye’de ekranlara gelmiyordu. Karantina döneminde dikkat çekici işlere imza atan TRT Spor, FA Cup’ın dönüşüyle birlikte yayın haklarını satın aldı. 27-28 Haziran’da çeyrek final maçları TRT Spor ekranlarında şifresiz yayınlanacak. Kupanın geri kalan bölümü de TRT Spor’da futbolseverlerle buluşacak.

İlk Maç Norwich-Manchester United

TRT Spor’da yayınlanacak ilk FA Cup mücadelesi, 27 Haziran günü. Cumartesi 19.30’da ekranlara gelecek. Bu mücadele, Norwich-Manchester United.

Bu sezon beklentilerin altında kalan iki ekip, kupada adlarını yarı finale yazdırmak için kozlarını paylaşacaklar. Kazananın yarı finale çıkacağı bu mücadele, TRT Spor’da şifresiz olarak yayınlanacak.

Diğer Çeyrek Final Mücadeleleri

Norwich-Manchester United maçında ilk yarı finalistin belli olmasının ardından diğer 3 yarı finalist 28 Haziran’da oynanacak maçlardan sonra belli olacak. 28 Haziran’daki ilk mücadele Sheffield United-Arsenal. 15.00’de başlayacak olan bu mücadeleyi 18.00’deki Leicester City-Chelsea mücadelesi takip edecek. Saatler 20.30’u gösterdiğindeyse Newcastle United-Manchester City mücadelesiyle son yarı finalist belli olacak.

Sezon başında yayıncısı olmayan bir organizasyonu futbolseverlerle buluşturacak olan TRT Spor, çeyrek final sonrasında da FA Cup maçlarını ekranlara taşıyacak. Covid-19 sebebiyle yeni bir erteleme olmaması durumunda yarı finaller 18-19 Temmuz’da, finalse 1 Ağustos’ta TRT Spor’da şifresiz olarak yayınlanacak.

FA Cup Tarihi

Netflix’in The English Game dizisine konu olan FA Cup, dünyanın en eski futbol organizasyonudur. İngiliz kulüplerinin yanı sıra, İngiltere futbol liglerinde mücadele eden bazı Galler takımları da turnuvaya katılmaktadır. Bunun yanı sıra bir İskoç takımı olan Quenn's Park takımı 1884 ve 1885 yıllarında FA Cup'ta final oynamıştır.

1915-1919 yılları arasında I. Dünya Savaşı, 1939-1945 yılları arasında ise II. Dünya Savaşı nedeniyle düzenlenmeyen kupa bu yıllar dışında sürekli düzenlenmiştir.

Kupayı en fazla kazanan takım 13 kez ile Arsenal'dir. En fazla final oynayan iki ekipse Manchester United ve Arsenal şeklinde. Bu iki ekip toplamda 20’şer kez finale çıkma başarısı gösterdi. 

Geçtiğimiz sezon Manchester City’nin Watford’u 6-0 ile geçerek kupaya uzandığı organizasyonun bu sezonki sahibi, böylece TRT Spor ekranlarında belli olacak.