Cristiano Ronaldo Kimdir?

21.06.2020 - 17:04

Cristiano Ronaldo Kimdir?

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Portekiz Milli Takımı’nın kaptanı, Portekiz doğumlu profesyonel futbol oyuncusudur. 

Her yaptığı gündem yaratan Cristiano Ronaldo, dünyanın en popüler sporcularından. Yaşı, ailesi, çocukları, serveti, attığı goller ve hayatı merak edilen Cristiano Ronaldo’yu mercek altına aldık.

Cristiano Ronaldo Kaç Yaşında? Boyu Kaç Cm?

5 Şubat 1985 doğumlu olan Portekizli forvet, 35 yaşında. Cristiano Ronaldo’nun boyu 1.87 cm. 

Ronaldo Kaç Yaşında Futbola Başladı? Kısaca Kariyeri

8 yaşında babasının çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde futbol ile tanışan Cristiano Ronaldo, 10 yaşına geldiğinde C.D. Nacional takımına geçti. 2 senesini bu kulüpte geçiren forvet oyuncusu, 1997’de Sporting Lizbon takımının deneme maçlarına katıldı. Sporting Lizbon tarafından beğenilen oyuncu, Sporting CP takımının bütün alt yaşlarında forma giydi. İlk profesyonel sözleşmesine Portekiz kulübünde imza atan Ronaldo, bir sezon oynadığı Portekiz takımının ardından, Alex Ferguson’un çalıştırdığı Manchester United’a geçti. Kariyerine yön veren İngiliz kulübünün ardından Real Madrid’e, sonra da İtalyan takımı Juventus’a transfer oldu. 

Cristiano Ronaldo Juventus

Ronaldo Juventus’ta Kaç Gol Attı?

İki sezondur İtalyan devi Juventus’un formasını giyen Ronaldo, siyah beyazlı forma altında çıktığı 77 maçta, 53 gol kaydetmeyi başardı. 

Ronaldo Real Madrid’te Kaç Gol Attı?

9 sezon Real Madrid forması giyen tecrübeli oyuncu, 438 maça çıkıp 450 gol attı. 

Cristiano Ronaldo Hangi Milli Takımda Oynuyor?

Portekiz Milli Takımı’nın formasını giyen Ronaldo, aynı zamanda takımın kaptanlığını yapıyor. Milli takımı adına, 164 maçta 99 gole imza atan yıldız oyuncu, uluslararası arenada en çok gol atan futbolcular listesinde Ferenc Puskas’ı geçerek ikinciliğe yükselmeyi başardı. 35 yaşındaki futbolcunun 100 gol barajını aşarak ,109 gollü İranlı Ali Daei’yi de geride bırakmasına çok az kaldı. 

Ronaldo'nun Kaç Çocuğu Var, Anneleri Kim?

2010 yılında ilk kez baba olan Ronaldo’nun, 2’si kız, 2’si erkek olmak üzere 4 çocuğu bulunuyor. 4 çocuğunun 3’ü taşıyıcı anneden dünyaya geldi. 

“Bir Amerikalı” diye bahsettiği taşıyıcı anneden ilk çocuğu Cristiano Ronaldo JR.’ı kucağına alan Ronaldo, oğlunu Madrid’te annesi ve ailesi ile birlikte büyüttü. 

Cristiano Ronaldo Oğlu

2017’de model sevgilisi Georgina Rodriguez’den Alana Martina adını koyduğu bir kızı olan Ronaldo’nun, aynı senede taşıyıcı anneden ikiz çocukları daha oldu. 

Eva ve Mateo adlı ikiz bebeklerin annelerinin kimliği bilinmiyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

So happy to be able to hold the two new loves of my life ?❤

Cristiano Ronaldo (@cristiano)'in paylaştığı bir gönderi ()

Cristiano Ronaldo Evli Mi? Sevgilisi Kim?

Futboldaki başarısı kadar sık sık değiştirdiği sevgilileri ile de gündemi meşgul eden Cristiano Ronaldo, 2017’de tanıştığı model sevgilisi Georgina Rodriguez ile yerleşik bir hayata geçiş yaptı. Henüz evlenmeyen ikili, 4 çocukları ile birlikte aynı hayatı paylaşıyor ve mutlu bir aile tablosu çiziyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

We wish a Happy Easter to everyone ?❤️? #stayhome

Cristiano Ronaldo (@cristiano)'in paylaştığı bir gönderi ()

Georgina Rodriguez Kimdir?

Çapkınlığı ile nam salan Cristiano Ronaldo’nun gönlünü çalan İspanyol güzel, Georgina Rodriguez. 

Georgina Rodriguez

Gucci’de satış görevlisi olarak çalışırken bir davette Cristiano Ronaldo ile tanışan 26 yaşındaki model Georgina Rodriguez’in hayatı, bir anda değişti. 2017’de Ronaldo’dan bir kız çocuğu dünyaya getiren genç model, Portekizli oyuncunun diğer 3 çocuğuna da annelik yapıyor. 

Instagram’da 18,7 milyon takipçisi olan İspanyol model, Ronaldo’dan aylık 105 bin dolar harçlık alıyor. Sosyal medyadaki sponsorluklar ile de para kazanan Rodriguez, Ronaldo ile birlikte gelen şöhretinin tadını çıkarıyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Happy traveling and representing @sesderma in China. ? Thanks for the welcome. ❤️ #sesderma #china #georginarodriguez #shanghai

Georgina Rodríguez (@georginagio)'in paylaştığı bir gönderi ()

Ronaldo'nun Serveti Ne Kadar?

Forbes dergisine göre takımı Juventus’tan 2019’da 53 milyon pound kazanan Portekizli forvet, reklam gelirleri, sponsorluk anlaşmaları ve yan gelirleri ile beraber 36 milyon pound daha servetine ekledi. 

Juventuslu futbolcunun kariyeri boyunca elde ettiği toplam geliriyle, 1 milyar dolar barajını aşmasına az kaldı. 

Cristiano Ronaldo'nun Instagram Hesabı

225 milyon takipçili “@cristiano” hesabında özel anlarını ve ailesini paylaşmayı çok seven Ronaldo, sponsorluklarını ve tanıtımlarını da sosyal medyada yapmayı ihmal etmiyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Family’s lunch ❤️

Cristiano Ronaldo (@cristiano)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Just dream it and achieve your potential! Now share your success story with @turktelekom to inspire us all. #justdreamit #senyeterkihayalet

Cristiano Ronaldo (@cristiano)'in paylaştığı bir gönderi ()