WTA 3 Ağustos’ta, ATP 14 Ağustos’ta Geri Dönüyor

21.06.2020 - 13:10

WTA 3 Ağustos’ta, ATP 14 Ağustos’ta Geri Dönüyor

Sezonun geri kalanı risk altında olan organizasyonlardan ATP ve WTA, geri dönüş takvimlerini açıkladılar. Yaklaşık 3 aylık aradan sonra geri dönecek olan ATP’de ilk turnuva, 14 Ağustos’ta Citi Open olacak. WTA’da ise ilk turnuva 3 Ağustos’ta Palermo Open.

Tüm büyük spor organizasyonları gibi koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen teniste geri dönüş tarihi netleşti. ATP’de ilk turnuva 14 Ağustos’ta oynanacak. Washington’da oynanacak bu turnuvaya hangi isimlerin katılacağı ise henüz netlik kazanmadı.

WTA ise daha düşük ölçekli bir turnuva ile sezona geri dönecek. İlk resmi turnuva 3 Ağustos günü başlayacak Palermo Open olacak. Takvimde İstanbul Open da yer alıyor. Bu turnuvanın başlangıç tarihi 7 Eylül.

Takvimde İki Grand Slam Var

Tenisin geri dönüş tarihi birkaç haftadır gündemi meşgul ediyordu. Bununla birlikte hangi turnuvaların yapılacağı ise merak konusuydu. Özellikle Grand Slam’ler konusunda şüpheler bulunuyordu. Açıklanan takvimde iki Grand Slam yer aldı.

Wimbledon’ın bu sene iptal edildiğinin açıklanmasından sonra Grand Slam’lerin yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. ATP ve WTA’nın açıkladığı takvimde hem US Open hem de Roland Garros yer aldı. US Open’ın 31 Ağustos’ta, Roland Garros’un ise 27 Eylül’de yapılacağı açıklandı.

Oyuncuların Amerika Açık Konusunda Çekinceleri Var

Geçtiğimiz haftalarda Amerika Açık geri dönüş kapsamında alınan önlemleri kamuoyuyla paylaşmıştı. Başta Novak Djokovic olmak üzere birçok isim bu önlemleri abartılı bulmuştu. Yapılan açıklamalar da Amerika Açık noktasında oyuncuların halen çekinceleri olduğu yönünde.

İptal Kararları Davis Cup ve Monterrey Open Sonrası Alınmıştı

Koronavirüse en erken reaksiyon gösteren organizasyonların başında ATP geliyordu. 2 Mart’ta Davis Cup oynandıktan sonra turnuvalara ara verildiği açıklandı. ATP’nin erken reaksiyon göstermesi sonrasında WTA de Monterrey turnuvası bitiminde iptal kararı almıştı.

Türkiye’de 3 Tenis Yayıncısı Bulunuyor

Türkiye’de teniste tam 3 farklı yayıncı bulunuyor. Turnuvalara göre ayrılan yayıncılar şu şekilde sıralanıyor:

S Sport: ATP 500 ve ATP 250 turnuvalarının yayın hakkı S Sport’un elinde bulunuyor. Bu bağlamda ilk geri dönüş turnuvası olan Citi Open’ın S Sport ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

beIN Sports: ATP 1000 ve Grand Slam’ler dışındaki WTA turnuvalarının yayın hakkı beIN Sports’un elinde. Çoğunlukla tüm Digiturk üyelerine bu yayınlar sunuluyor. 3 Ağustos’taki Palermo Open’ın da beIN Sports ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Eurosport: Tüm Grand Slam’lerin resmi yayıncısı olan Eurosport, bu sezon da Grand Slam’leri tenis tutkunlarıyla buluşturacak. Roland Garros ve US Open turnuvalarını bu ekranlardan izleyebilirsiniz. Grand Slam finallerinin geçtiğimiz yıllardaki gibi Dmax ekranlarından da yayınlanması bekleniyor.