Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

20.06.2020 - 17:47

Aytemiz Alanyaspor-Trabzonspor İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Hafta içi aldıkları sonuçlarla adlarını Ziraat Türkiye Kupası finaline yazdıran Aytemiz Alanyaspor ile Trabzonspor, Türkiye Süper Ligi 28’inci haftasında karşı karşıya geliyorlar. Mücadele 21.00’den itibaren beIN Sports 1 ekranlarında olacak.

Aytemiz Alanyaspor Kupaya Odaklandı

Hafta içi Fraport TAV Antalyaspor’u rahat geçen Aytemiz Alanyaspor’un, artık tek amacı kupa finali. Ligi ikinci plana atacağını düşündüğüm Alanyaspor’un, Trabzonspor karşısında nasıl oynayacağını kestirmek bu sebeple kolay değil.

Sezona inanılmaz giriş yapan Aytemiz Alanyaspor, yavaş yavaş düşüşe geçti. Son dönemde ligde kötü sonuçlar alsalar da, kendilerini üst sıralarda tutmayı başardılar. Bununla birlikte, bazı maçlarda ne yaptıklarını tam olarak anlayamıyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Başakşehir karşısında, gerçekten anlam veremediğim bir Alanyaspor izledim. Erol Bulut’un çoğu büyük maçta yaptığı gibi, topun arkasında kalmaya çalıştılar. Belli ölçülerde başardılar ama bir şekilde golü yiyecekleri belliydi ki, geliyorum diyen golü yediler. Bu sezon Beşiktaş maçlarında da, deplasmandaki Trabzonspor maçında da bunu gördük. Hatta ilk yarıdaki maçta, Trabzonspor 10 kişi kalmasına rağmen üretim yapamadılar.

Erol Bulut’un hücumda kilitlenmelerini, genellikle korner organizasyonları çözüyor. Gerek Ceyhun’u boşa çıkarmaları, gerekse arka direkte Caulker’ı unutturmaları, bu zamana kadar sonuç verdi. Bu maçta da korner organizasyonları, kaderlerini belirleyebilir.

Aytemiz Alanyaspor: Marafona; N’sakala, Wellinton, Caulker, Juanfran; Ceyhun, Salih, Bakasetas, Fernandes, Efecan; Cisse.

Trabzonspor Hedefe Kilitlendi

Göztepe galibiyetiyle sezona geri dönen Trabzonspor, hafta içi de Fenerbahçe’yi geçerek adını Türkiye Kupası’nda finale yazdırdı. Bordo mavililerde hedef, sezonu iki kupayla tamamlamak.

Sezonun en etkileyici performansını gösteren Trabzonspor, geri dönüş sonrasında da en hazır takım imajını çizdi. İki maçta, iyi oyunla toplam 6 gol atarak kazanan Trabzonspor’da, Nwakaeme’nin sakatlığı moralleri bozdu. Dar alanda iş bitirebilecek en önemli silahını kaybeden Trabzonspor’un, bu sakatlık sonrasındaki ilk maçında neler yapacağı merak konusu.

Trabzonspor: Uğurcan; Pereira, Campi, Hosseini, Novak; Ndiaye, Abdulkadir Parmak, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Guilherme; Sörloth.

Alanyaspor’un topun gerisinde kalıp, alan daraltacağı bir maç bekliyorum. Bu oyun tarzının Trabzonspor’a sorun çıkarabileceği de, beklentilerim arasında. Bunun yanında Hüseyin Çimşir’den de en azından ilk etapta çok ofansif bir oyun beklemiyorum. Durum böyle olunca, iki takımın bu sezonki bol gol atan görüntülerinin aksi bir tahmin yapılabilir. Alanyaspor’un erken bir gol bulması dışında, her senaryoda maçın kısır geçme ihtimalini yüksek görüyorum. Erken golün de, ya çok büyük bir hata sonucu ya da Alanyaspor’un alametifarikası kornerlerden gelebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden de önerim, oranın riski karşıladığına inandığım 2.5 Alt şeklinde olacak. İddaa’da bu tercihi 1.75 orandan oynayabilirsiniz.