Galatasaray-Gaziantep FK İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

20.06.2020 - 17:30

Galatasaray-Gaziantep FK İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Geçtiğimiz hafta istediklerini sahaya yansıtamayan Galatasaray ile Gaziantep FK, kozlarını Türk Telekom Stadyumu’nda paylaşacaklar. 28’inci haftanın kritik mücadelesi 21.00’den itibaren beIN Sports 1 ekranlarında olacak.

Galatasaray’ın Kayıpları 3 Puandan Fazla

27’nci haftada Çaykur Rizespor’a konuk olan Galatasaray, sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Kaybedilen maçtan daha çok Muslera ve Andone’nin sakatlıkları gündeme geldi.

Ligin ikinci yarısında ivme kazanan Galatasaray, üst üste aldığı galibiyetler sonrasında şampiyonluk için iddialı bir konuma gelmişti. Ara sonrasında temposunu koruyup koruyamayacağını merak ettiğimiz Galatasaray, bu tempoyu koruyamadı. Çaykur Rizespor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyet, takımı hedeften uzaklaştırdı. Bununla birlikte Muslera ve Andone de, bu maçta yaşadıkları sakatlıklarla sezonu kapadılar.

Muslera’nın sakatlığı, muhtemelen takımın psikolojisini epey bozdu. Diğer yandan maç boyunca Galatasaray’ın sezon başındaki hali, sahada gibiydi. Temposuz, üretimden uzak görünen Galatasaray’ın artık hata yapma lüksü kalmadı.

Galatasaray: Okan; Saracchi, Emin Bayram, Ahmet Çalık, Mariano; Lemina, Seri, Belhanda, Feghouli, Onyekuru; Falcao

Gaziantep FK İddiasız Kaldı

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü’nü konuk eden Gaziantep FK, 1-1’lik beraberlikle mücadeleden ayrıldı. Bu sonuç takımın 33 puana yükselmesini ve bir bakıma iddiasız kalmasını sağladı.

Sezon başında çok kötü bir görüntü ortaya koyan ama kadrosu oynadığı oyun kadar kötü olmayan Gaziantep FK, zaman içinde toparladı. Orta sıralara yerleştikten sonra inişli çıkışlı bir grafik çizdiler. Geçtiğimiz hafta ise, sahada çok da iyi olmayan bir Gaziantep FK vardı. Özellikle ikinci yarı tamamen paralize oldular. Hiçbir şey üretemediler ve muhtemelen maç sonunda da 1 puan sevinen taraf onlardı. Sezonun bu bölümünde iddiasız kalan ekiplerin benzer oyunları olabileceği tahmin ediliyordu. Nitekim hem Göztepe hem de Gaziantep’in oyunları, tahminleri doğru çıkarttı.

Gaziantep FK: Günay; Kana Bıyık, Toşça, Djiobodji, Mehmet Erdem, Oğuz Ceylan; Maxim, Güray, Andre; Kayode, Muhammet.

Sumudica’nın başarılı bir teknik adam olduğunu düşünsem de, bu tip büyük maçlarda yetersiz kaldığı görüşündeyim. Bu sezon da sadece Beşiktaş’ı 3-2 yenebildiler ki, o maçın başında Beşiktaş 10 kişi kalmıştı. Galatasaray da hedeften tamamen kopmamak adına kazanmak zorundayken, Galatasaray lehine bahis yapmak mantıklı olacak. Oranı biraz daha yükseltmek adına Galatasaray kazanır ve 1.5 üst olur seçeneğini önereceğim. 2-0, 2-1 tarzı bir skor beklediğim maçta bu seçeneğin oranı 1.58.