Yukatel Denizlispor-Beşiktaş İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

20.06.2020 - 11:50

Yukatel Denizlispor-Beşiktaş İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Türkiye Süper Ligi 28’inci hafta mücadelesinde Yukatel Denizlispor, Beşiktaş’ı konuk ediyor. 21.00’de başlayacak olan bu mücadele, beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Zeki Yavru Atılmadan Önce ve Atıldıktan Sonra

Geçtiğimiz hafta sonu DG Sivasspor’a konuk olan Denizlispor, sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Alınan mağlubiyete rağmen, oyunun özellikle ilk bölümünde etkili olan bir Denizlispor izledik.

Geniş alanda oynayan ekipleri geri koşturma üzerine bir plan yapan Bülent Uygun’un, ilk yarıda planı işliyor gibi duruyordu. Birkaç pozisyona girme başarısı gösteren Denizlispor, rakibi Sivasspor’a net pozisyon da vermedi. Ancak ilk yarının sonunda, Zeki Yavru’nun kırmızı kart görmesi işleri değiştirdi. O pozisyonda kalesinde golü de gören yeşil-siyahlılar, kalan bölümde Sivasspor kalesini zorlayamadı. Maçtan puan çıkaramamalarına rağmen, özellikle oyunun 11’e 11 oynanan bölümünde iyi sinyaller verdiler.

Denizlispor: Tolgahan, Bergdich, Mustafa, Oğuz, Lopes, Murawski, Mbamba, Aissati, Sacko, Estupinan, Rodallega.

Sergen Yalçın Döneminin En Dağınık Beşiktaş’ı

İyi çalıştığı belirtilen Beşiktaş’ın, nasıl geri döneceği merak konusuydu. Fraport TAV Antalyaspor karşısında alınan mağlubiyet, hazırlık döneminde gündeme gelen haberleri bir bakıma taca çıkardı.

Antalyaspor karşısında ilk yarı sahanın herhangi bir bölgesinde etkin olamayan Beşiktaş, bunun yanında savunmada da birçok hata yaptı. Tamamen plansız gözüken siyah-beyazlılar, ilk yarıda 2-0 geriye düştü. Maçın ikinci yarısında, rakibin de geri çekilmesiyle baskılı bir oyun oynayan siyah-beyazlı ekip, birçok fırsat yakaladı. Beşiktaş, Ljajic’in 68’inci dakikada bulduğu golle umutlansa da, geri kalan bölümde başka gol bulamayınca sahadan mağlup ayrıldı. Bunlarla birlikte Beşiktaş’ın baskılı oynadığı dönemde bile, dağınık ve plansız görüntüsü dikkat çekti. Sergen Yalçın, göreve geldikten sonraki en dağınık Beşiktaş’ı böylece izlemiş olduk.

Denizlispor mücadelesi öncesinde, kadroda da birtakım sürprizler yaşandı. Dorukhan ve Douglas’ın sakatlıkları sürerken, Boateng ve Vida da yaşadıkları sakatlıklar sebebiyle kadroya alınmadılar. Özellikle Vida’nın kadroda yer almaması, genç Erdoğan’ın ilk 11’de başlama ihtimalini arttırdı.

Beşiktaş: Ersin; Gökhan Gönül, Erdoğan Kaya, Ruiz, Rıdvan; Elneny, Atiba, Lens, Ljajic, N'Koudou; Burak

Beşiktaş’ın dağınık görüntüsünün bu maçta devam edip, etmeyeceğini kestirmek çok kolay değil. Diğer yandan savunmadaki eksikler, zaten sıkıntılı bir savunma hattı olan Beşiktaş’ı daha da zorlayacak. Bunun yanında Beşiktaş’ın dağınık oynadığı maçlarda bile, pozisyon üretmekte zorlanmadığı görülüyor. Denizlispor’un da aynı Beşiktaş gibi gole yatkın bir oyun oynayacağını ve Beşiktaş savunmasına sorun çıkaracağını tahmin ediyorum. Bu yüzden önerim 1.62 orandan 2.5 Üst şeklinde olacak.