Geri Dönüş Haftasında La Liga’yı 4.5 Milyon Kişi İzledi

18.06.2020 - 19:01

Geri Dönüş Haftasında La Liga’yı 4.5 Milyon Kişi İzledi

Geçtiğimiz hafta Sevilla-Real Betis mücadelesiyle geri dönen La Liga’da ilk haftanın seyirci sayıları açıklandı. İspanya’da toplam 4.5 milyon kişinin izlediği La Liga maçlarının izlenme oranında geri dönüş sonrası %12’lik bir artış belirlendi.

Türkiye’de Spor Smart ekranlarından yayınlanan La Liga, 11 Haziran günü Sevilla derbisi ile geri döndü. Yaklaşık 3 aydır futbolun oynanmadığı ülkede geri dönüş sonrası takımların performansı kadar izlenme oranları da merak ediliyordu. Perşembe’den Pazar’a tüm maçların izlenme oranı açıklandı. Bu sayılar doğrultusunda maçlar, toplamda 4.5 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, sezon ortalamasının %12 oranında artması anlamına geliyor.

En Büyük Artış Sevilla Derbisinde

11 Haziran Perşembe günü başlayan İspanya La Liga’da açılış mücadelesi Sevilla ile Real Betis arasındaydı. Ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlanan bu mücadele, izlenme sayılarında en büyük artışın yaşandığı maç oldu.

Sevilla-Real Betis mücadelesi, 2019/20 sezonunun ilk yarısında oynanan mücadeleden tam 242.362 daha fazla kişi tarafından izlendi. Toplam 755.810 kişi tarafından izlenen bu mücadele, izlenme sayılarında en büyük artışın yaşandığı maç olarak kayıtlara geçti.

Her mücadele Sevilla-Real Betis mücadelesi kadar ilgi görmedi. Mallorca-Barcelona mücadelesi 780.231 kişi tarafından izlense de ligin ilk yarısındaki maçtan 77.271 daha az kişi tarafından takip edildi.  Aynı şekilde Athletic Bilbao-Atletico Madrid mücadelesi toplam 512.813 kişi tarafından izlenmesine rağmen bu sayı, ligin ilk yarısındaki mücadeleden 15.471 kişi daha az olarak gerçekleşti.

En Çok İzlenen Mücadele Real Madrid-Eibar

La Liga’nın geri dönüşü sonrasında en çok izlenen mücadele Real Madrid-Eibar mücadelesi oldu. Toplam 851.607 kişi tarafından takip edilen bu mücadele, geri dönüş sonrasında en çok izlenen mücadele olarak kayıtlara geçti. Ev sahibi ekip, bu mücadeleyi ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı.

La Liga Maçları Spor Smart’ta

Türkiye’de uzun süre yayıncısı belli olmayan La Liga’da tüm maçlar üç yıl boyunca D-Smart platformunda olacak. Spor Smart ekranlarından yayınlanan maçların Türkiye’deki izlenme sayıları ise bilinmiyor. Öte yandan her hafta bir maçı D-Smart Youtube kanalından şifresiz yayınlayan şirketin bu hafta yayınladığı Celta Vigo-Villarreal maçı, 3.500 civarı görüntüleme sayısına ulaştı.