Sky Sports ile Premier Lig Yönetimi İndirim Konusunda Anlaştılar

18.06.2020 - 13:30

Sky Sports ile Premier Lig Yönetimi İndirim Konusunda Anlaştılar

Covid-19 sonrası Premier Lig’den indirim talebinde bulunan resmi yayıncı Sky Sports’un talebi kabul edildi. The Athletic’in haberine göre ödenecek toplam tutardan 170 milyon £’lik bir indirim yapıldı.

Premier Lig’in geri dönecek olmasına rağmen İngiltere’deki resmi yayıncılardan Sky Sports, Premier Lig yönetiminden ve kulüplerden indirim talep ediyordu. İlk etapta görüşmelerin olumsuz devam etmesine rağmen, birkaç gün önce talebin kabul edildiği açıklandı. Bu doğrultuda Sky Sports’un Premier Lig’e yapması planlanan 330 milyon £’lik tutardan, 170 milyon £’lik bir indirim yapıldığı belirtildi.

İndirim Talebinin Sebepleri

Premier Lig 17 Haziran’da oynanan iki maçla geri döndü. Kalan 92 maçın da ekranlara geleceği açıklandı. Buna rağmen İngiltere’de Premier Lig resmi yayıncılarından Sky Sports, ödemeler konusunda Premier Lig yönetiminden indirim beklentisi içindeydi. İndirim taleplerinin sebepleri ise şu şekilde sıralandı:

12 Hafta Boyunca Maç Yayını Yapılmaması: Sky Sports’un indirim taleplerinin başında maç takvimi geliyor. 12 hafta boyunca spor organizasyonunun olmaması Sky Sports’un planlarını bozdu.

Seyircisiz Maçlar: Sky Sports’un talebinin ikinci sebebi ise seyircisiz maçlar. Yapılan ödemeyi seyircili maçlar için olduğunu belirten Sky Sports, seyircisiz oynanacak maçlar için aynı ödemeyi yapmak istemedi.

Müşterilere İndirim Yapılması: Sky Sports’un maçların oynanmaması sebebiyle abonelerine indirim yaptığı biliniyor. Bu indirimler, şirketin Premier Lig’e taahhüt edilen tutarlarda ödeme yapmasını zorlaştırdı. Financial Times’a konuşan Sky Sports Yöneticisi Rob Webster, bu yüzden orta yolu bulmanın en adil yol olduğunu belirtmişti.

Kalan 92 Maçın 64’ü Sky Sports Ekranlarında

İngiltere Premier Lig’de geri dönüş sonrasında 92 maçın naklen yayınlanacağı açıklanmıştı. Aston Villa-Sheffield United ve Manchester City-Arsenal mücadeleleriyle başlayan serüvende 92 maçın 64’ü Sky Sports ekranlarında olacak. Bunun yanında Sky Sports, abonesi olmayan futbolseverler için de toplam 25 Premier Lig maçını Sky Pick kanalından şifresiz olarak yayınlayacak.

Farklı Organizasyonlardan Benzer Taleplerde Bulunulacak

Koronavirüs sonrasında mağdur olan Sky Sports, farklı organizasyonların yayın haklarını da elinde bulunuyor. Premier Lig dışında Formula 1 ve ECB (kriket) yayın haklarına sahip olan Sky Sports’un aynı talepleri bu iki organizasyona da ileteceği belirtildi.