Barcelona-Leganes İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

16.06.2020 - 11:00

Barcelona-Leganes İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 29’uncu hafta başladı. 61 puanla liderliğini sürdüren Barcelona, 19’uncu sıradaki Leganes’i ağırlıyor. 

Braithwaite Gollerini Sürdürür

Barcelona’da Jordi Alba cezalı. Başka eksikleri yok. Luis Suarez yine yedek olabilir. Sanıyorum Setien onu yavaş yavaş hazırlamaya çalışacak. Üstelik hazır ve fit durumda bir Braithwaite varken, Suarez için acele etmemek mantıklı gibi görünüyor. Danimarkalı forvet deplasmanda ilk golünü attı. Barcelona’nın zorlandığı dakikalarda golü yapmış olması anlamlıydı. Büyük ihtimalle bu maçta da, gollerine devam edecektir. Messi ile çabuk anlaştığını ve doğru yerlere hamleler yapabildiğini izliyoruz. Braithwaite, tekniği de iyi olan bir oyuncu ve bunun avantajını kullanacaktır. Setien cezalı Alba’nın yerine, eski öğrencisi Junior Firpo’ya şans verebilir. Orta alanda da Vidal’ın yerine, Artur’u görebiliriz. Mallorca karşısında iyi bir başlangıç yaptılar. İlk gol ve 2’nci gol arasındaki bölümde bocaladıkları anlar da oldu. Büyük ihtimalle bu maçta da olacaktır. Fakat Leganes, ön alanda Mallorca kadar yetenekli ayaklara sahip değil. Bu yüzden net pozisyonlar vereceklerini düşünmüyorum. 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Junior; Busquets/Rakitic, Arthur, De Jong; Messi, Griezmann, Braithwaite

Leganes Oscar’ın Yerini Dolduramaz

Leganes’te takımın en değerli oyuncusu Oscar cezalı. Stoper Siovas da cezası nedeniyle yok. Siovas’ın yeri dolacaktır ama aynı şeyi Oscar için söyleyemem. El Nesyri ve Braithwaite satıldıktan sonra, Oscar oyununu daha da büyüttü ve sorumluluk almaya başladı. Takımı hücuma taşıyan ve gol noktasında da Leganes’e hayat veren oyuncu, takımın kalbi durumunda. Barcelona karşısında organize olmakta ve topu yarı alana taşımakta zorlanırlar. Tehlikeli ataklar yapabilmeleri zor gözüküyor. Aguirre Pandemi arasından sonra ilk maçında, takımı 4-4-2 ile sahaya çıkardı. Orta sahanın kenarlarında da iki bek oyuncusu Rosales ve Kevin’i tercih etti. Golleri yedikten sonra da, savunmacıları çıkarıp kanat oyuncularını sahaya sürdü. Ancak tek forvetten yine de vazgeçmeyerek, Guerrero ve Carrillo’yu dönüşümlü kullandı. 

Barcelona karşısına da, ofansif bir takımla çıkacağını düşünmüyorum. Oscar’ın yerine Assale’yi hücumda görebiliriz. Assale kış döneminde geldi ve çok az süreler alabildi. İyi bir oyuncu fakat henüz adapte olamadı. 

Leganes: Cuellar; Rosales, Awaziem, Omeruo/Bustinza, Jonathan Silva; Assale, Ruben Perez, Recio, Roque Mesa, Kevin Rodrigues; ve Carrillo

Barcelona iyi oyununu sürdürür. Tempolu başlayıp, ilk bölümlerde öne geçmelerini bekliyorum. 2. yarının son bölümlerinde skor yükselebilir. İlk yarı Barcelona 1.38 orandan ilk tercihim olur. Yüksek oran arayanlar için, Barcelona iki yarıyı da kazanır bahsi 1.90 oranıyla değerlendirilebilir. 

Yazan: Aylin Bermant