Orkun Kökçü Kimdir? Orkun Kökçü Hangi Takımda Oynuyor?

15.06.2020 - 22:54

Orkun Kökçü Kimdir? Orkun Kökçü Hangi Takımda Oynuyor?

Hollanda doğumlu Orkun Kökçü, Hollanda Eredivisie’da futbol oynuyor. Orta sahada görev yapan Orkun Kökçü, Hollanda’nın Feyenoord takımının profesyonel futbol oyuncusu.

Orkun Kökçü Hangi Milli Takımı Seçti?

U17, U18 ve U19 gruplarında Hollanda Milli Takımı’nın formasını giyen Orkun Kökçü, Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. Vedat İnceefe’nin çalıştırdığı Türkiye U21 Milli Takımı’na çağrılan Orkun, 2020 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde Avusturya ve İngiltere müsabakalarında ilk 11’de yer aldı.

Henüz A Milli Takım’da oynama şansı yakalayamayan Orkun, en kısa sürede Şenol Güneş’in çalıştırdığı Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın da formasını giymek istiyor.

Orkun Kökçü Nereli? Orkun Kökçü Kaç Yaşında?

29 Aralık 2000’de Hollanda’nın Haarlem şehrinde doğan Orkun, 19 yaşında.

Orkun Kökçü Hangi Takımda Oynuyor?

Groningen’de futbola başlayan Orkun Kökçü, 2014’te Feyenoord altyapısına geçti. 3 sene sonra Varkenoord adıyla bilinen Feyenoord Akademisi’nden mezun oldu ve 2018’de Feyenoord Kulübü ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Dick Advocaat’ın çalıştırdığı Feyenoord’ta kilit oyunculardan biri haline gelen Orkun, 2019-2020 sezonunda 22 maçta 2 gol, 6 asistlik performans ortaya koydu. Stili ile Xabi Alonso ve Cesc Fabregas’ı hatırlatan milli futbolcu, şimdiden Avrupa devlerinin transfer listesinde yer alıyor.

Orkun Kökçü Feyenoord


Orkun Kökçü'nün Transferi

19 yaşındaki orta saha oyuncusu, Avrupa devlerinin transfer listesinde. Barcelona, Chelsea, Sevilla gibi kulüplerin peşinde olduğu Orkun’a en ciddi teklif Arsenal’den geldi. Arsenal’in ilgilendiği genç oyuncu, Hollanda Eredivisie’nin Pandemi nedeniyle sonlandırılmasından sonra, transferi için diğer liglerin sonlanmasını bekliyor. Yetkili kişi olarak menajeri Muzzy Özcan ve babasını görevlendiren Orkun, sadece sahaya konsantre olmak istiyor.

Orkun Kökçü Transfer


Arsenal ile transfer görüşmelerinin başladığı dönemde Instagram profilini değiştirerek, “hadi konuşalım” yazan Orkun, gizli mesajını da kendi sayfasından vermeyi ihmal etmedi.

Orkun Kökçü ve Ailesi

Ailesinin güçlü desteğini alan Orkun’un kariyerinde, annesi Sibel Kökçü ve babası Halis Kökçü’nün büyük emekleri önemli bir yer tutuyor.

Orkun Kökçü Ailesi


De Boer Kardeşler Orkun - Ozan Can Kökçü

Kökçü ailesinde Orkun Kökçü’nün dışında abisi Ozan Can Kökçü de, futbol emekçisi. Hollanda’da Türk De Boer kardeşler olarak anılan Kökçü kardeşlerden 21 yaşındaki abi Ozan Can’ın yolu, Türkiye’den de geçti. Bursaspor ve Giresunspor formaları giyen orta saha oyuncusu, futbol hayatına Azerbaycan'ın Sabah takımında devam ediyor.

Ozan Can Kökçü Bursaspor


Orkun Kökçü’nün Instagram Hesabı


@orkunkokcu Instagram hesabında 43 bin takipçisinin beğenisini kazanan Orkun, İngilizce ve Türkçe paylaşımlar yapıyor.