Athletic Bilbao-Atletico Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

14.06.2020 - 12:13

Athletic Bilbao-Atletico Madrid İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 28’inci haftanın son maçları oynanıyor. Avrupa Ligi kovalayan Athletic Bilbao, Şampiyonlar Ligi’ni isteyen Atletico Madrid’i konuk ediyor. 

Bask Ekibi Tam Kadro

Athletic Bilbao, Şubat-Mart döneminde Kral Kupası’nda finale doğru ilerlerken, ligdeki maçlarda da düşüşler yaşadı. Bu dönemde yaptıkları puan kayıpları nedeniyle Avrupa Ligi potasının uzağında kaldılar. Tekrar lige dönüş adına, iyi bir maça çıkıyorlar. Büyük takımlarla karşılaştıklarında iyi konsantre olabilen bir Bilbao görüyoruz. Önemli bir eksikleri yok. Tam kadro sahada olacaklar. 

Athletic Bilbao: Unai Simon; Capa, Yeray, Inigo Martinez, Yuri; Dani García, Unai Lopez; Muniain, Raul Garcia, Cordoba ve Williams.

Atletico Madrid’in Savunması Düştü

Atletico Madrid ise, aradan önce Liverpool’u eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde tur atlamayı başarmıştı. Liverpool maçları arasında, kalesinde her maçta gol gören bir Atletico izliyorduk. Bu dönemde, rahat skor bulan ama 0’a karşı kazanamayan bir Atletico vardı. Sezonun genelinde deplasmanlar, Atletico Madrid için çetin geçti. Savunma düzeninin yeni oyunculardan kurulu olması ile beraber, hücum bölgesinde yaşadıkları sakatlıklar da deplasman maçlarında sıkıntılar yaşamalarına neden oldu. Bu maç öncesi yine sakat isimler göze çarpıyor. Stoper Felipe ve sol açık Vitolo sakat, Joao Felix ise cezalı. İyi haber, Morata ve Angel Correa kadroda yer aldılar. Simeone ise, Liverpool maçının kahramanı orta saha Llorente’ye ilk 11’de şans verebilir. 

Atletico Madrid: Oblak; Trippier, Gimenez, Savic, Renan Lodi; Koke, Llorente/Thomas, Saul, Carrasco; Morata ve Diego Costa.

Simeone’nin ekibi Şampiyonlar Ligi çizgisinin dışında kaldı. Önlerinde 3 ciddi rakip var. Sevilla, Sociedad ve Getafe’yi geçmek zorundalar. Getafe’nin puan kaybı, Atletico Madrid’i motive edecektir. Diğer yandan Athletic Bilbao, her sezon Avrupa hedefi olan bir takımdır. Bazı sezonlar gerilerde kalsalar da, kendilerine uygun yapıdaki teknik direktörleri Gaizka Garitano ile bu şansı sonuna kadar zorlayacaklar. İki tarafın da savaşacağı, birebir mücadelenin fazla olacağı bir maç izleyeceğiz. Bir taraf seçmek zor. Golsüz bir maç izleyeceğimizi düşünmüyorum. İki taraftan biri 2-1 kazanabilir. İddaa’dan 1.70 orandan ‘TGS 2-3’ bahsi oynanabilir. 

Yazan: Aylin Bermant