Real Madrid-Eibar İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

14.06.2020 - 11:56

Real Madrid-Eibar İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

İspanya Ligi’nde 28’inci hafta devam ediyor. Barcelona’yı adım adım takip eden Real Madrid, Eibar’ı konuk ediyor. 

Real Madrid Köklerine Dönüyor

Real Madrid, pandemi arasında Bernabeu Stadyumu’nda inşaat çalışması başlattı. Sezonun geri kalanını, Castilla’nın maçlarını oynadığı 6000 kişilik Alfredo di Stefano Stadyumu’nda tamamlayacaklar. Di Stefano Stadı, bazı oyuncuların anılarında özel bir yere sahiptir. Nacho Fernandez, Dani Carvajal, Casemiro, Lucas Vazquez, Fede Valverde, Mariano Diaz, Vinicius Junior ve Rodrygo, bu statta ilk maçlarına çıktılar. Ayrıca Zidane da, teknik direktörlüğe bu statta başladı. Rakipler için yeni bir arena olacaktır, Di Stefano. Real Madrid içinse anılarla dolu, seyircisiz ama boğucu bir stad. 

Zidane’nin ekibinde iyileşen Asensio, yüzleri güldürdü. Yoğun geçecek bir ayda, şampiyonluk yarışındaki takımın gol atabilen her oyuncuya ihtiyacı var. Üstelik 5 oyuncu değişikliği ile tüm oyuncuları hazır tutma ihtimalleri olacak. Bu maçta Mariano, Lucas, Jovic ve Nacho kadroda yer almadılar. Ciddi bir eksikleri yok.

Real Madrid: Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Valverde, Casemiro, Kroos; Isco, Benzema, Hazard

Mendilibar Sihiri Bu Sezon İşlemiyor

Eibar iyi bir sezon geçirmiyor. Her sene yenilenen bir Eibar izleriz. Başlarda bocalarlar ama Mendilibar kadrosunu oturtur ve bize güzel maçlar izletirdi. Bu sezon, çok az maçta bunu başarabildiler. Eldeki kadro, ne yazık ki yeterli değil. İç sahada Orellana tek başına da maç kurtarabiliyor, deplasmana gelince tek bir kişi ile işler yürümüyor. Barcelona karşısına 4-3-3 ile 3 orta saha oyuncusu, Takashi, Enrich, Orellana üçlüsü ile çıkmışlar, 5-0 yenilmişlerdi. Real Madrid karşısında, orta sahada Escalante cezalı. Stoper Ramis sakat. Yine 3’lü bir orta saha kullanabilir Mendilibar. Ancak Barça maçındaki gibi oyunu tutmaları zor görünüyor. 

Eibar: Dmitrovic; Correa, Bigas, Arbilla, Cote; Diop, Sergio Alvarez; Orellana, Edu, Takashi; Sergi Enrich

Real Madrid, maçın başlarında biraz bocalayabilir. Sonradan oyuna dâhil olacak oyuncularla skoru yükseltmelerini bekliyorum. 5 oyuncu değişiklik hakkı, Zidane’nin elinde oldukça efektif kullanılabilir. Madrid’in kadrosu da buna müsait. Bale, Asensio, Vinicius ve Mendy 2'nci yarıda bambaşka bir Real izletebilirler. Ev sahibi 2.5 üstü gol atar, İddaa’dan 1.75 orandan oynanabilir. 3-0 ya da 4-1 gibi skorlar bekliyorum. 

Yazan: Aylin Bermant