Fenerbahçe-Trabzonspor ZTK Yarı Final Yayın Haklarını Alman Sportdigital Kanalı Satın Aldı

13.06.2020 - 20:57

Fenerbahçe-Trabzonspor ZTK Yarı Final Yayın Haklarını Alman Sportdigital Kanalı Satın Aldı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ve final maçları, Alman spor kanalı Sportdigital Fussball’dan naklen yayınlanacak.

Spor Toto Süper Lig’in ardından Türkiye’de futbol, hafta içi oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçlarıyla devam edecek. Finalistlerin belli olacağı Fenerbahçe-Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor-Fraport TAV Antalyaspor mücadeleleri, Türkiye’de ATV ve Aspor ekranlarında olacak. Bu maçların Almanya’daki yayıncısı ise Sportdigital Fussball oldu.  Resmi web sitesinden yaptığı açıklamayla Ziraat Türkiye Kupası maçlarını yayınlayacağını duyuran Sportdigital, final maçını da ekranlara taşıyacak.

Almanlar Süper Lig'in Yayın Haklarını da Satın Almak İstiyor

Socrates Dergi Almanya Yazı İşleri Müdürü Fatih Demireli, Ziraat Türkiye Kupası maçlarının Sportdigital Fussball kanalından yayınlanacağını Twitter üzerinden bir paylaşım ile teyit etti. Almanların Türkiye Süper Ligi yayın haklarını da almak istediğini belirten Demireli, yabancı sınırının gelmesi durumunda bu tip uluslararası yayıncıların Türk futboluna ilgi göstermeyeceğini savundu.

Sportdigital Fussball Web Sitesinde ZTK Logosu

Alman spor kanalı Sportdigital Fussball, resmi sitesinde yayın haklarını elinde bulundurduğu liglerin arasına Ziraat Türkiye Kupası’nı da katarak resmi logoyu ekledi.

Sportdigital Fussball ZTK

Kupanın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi:

Ziraat Türkiye Kupası, bilhassa mücadele, tutku ve duyguların hâkim olduğu bir ekolü yansıtıyor. Futbol tutkunları için kaçırılmayacak bir macera! Sportdigital Fussbal sizin doğu kültürünün tam ortasına, boğazın büyülü atmosferine götürüyor. Ziraat Türkiye Kupası, Lukas Podolski, Max Kruse, Mehmet Ekici ve Luiz Gustavo gibi üst seviye yetenekleri izlemek istemez misiniz? Sportdigital Fussball, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçları ile İstanbul’da oynanacak final maçının heyecanını evlerinize taşıyacak. Siz de bu fırsatı kaçırmayın ve Türk futbolunun önemli takımlarının mücadelesine şahit olun.

Sportdigital Nasıl İzlenir? Sportdigital Frekans Bilgileri

Sportdigital, iki uydu üzerinden yayın yapıyor. Eutelsat 9B veya Astra 1N üzerinden bu kanalı izleme şansınız bulunuyor. Kanalın frekans bilgileri şöyle:

Astra 1N: 11.656 V 22.000

Eutelsat 9B: 12.437 H 27.500

Kritik Mücadelede Hakem Cüneyt Çakır Oldu

Türk futbolunun ilgi görmeye başladığı son dönemin en kritik maçlarından biri 16 Haziran’da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak. Bu mücadelede MHK, Cüneyt Çakır’ın görev alacağını açıkladı.

İlk maçı 2-1 kaybeden Fenerbahçe, kendi evinde sezonu kurtarma mücadelesine çıkacak. Trabzonspor da ilk maçta yakaladığı avantajı sürdürüp, adını finale yazdırmanın peşinde olacak. Türkiye saati ile 20.45’te başlayacak mücadele, ATV ekranlarından izlenebilecek. Bunun yanında yaşanan son gelişmeyle birlikte Almanya’da da Sportdigital kanalı mücadeleyi ekranlarına taşıyacak.