MotoGP S Sport’ta Geri Dönüyor

13.06.2020 - 14:08

MotoGP S Sport’ta Geri Dönüyor

Sezonun başlaması tehlikede olan organizasyonlardan MotoGP’den sevindirici bir haber geldi. Yapılan açıklamaya göre sezonun 19 Temmuz’daki İspanya Grand Prix’si ile döneceği açıklandı. Tüm yarışlar, geçtiğimiz sezon olduğu gibi S Sport ekranından ve S Sport Plus uygulamasından izlenebilecek.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında birçok spor organizasyonu ertelenmişti. Sezonu başlatmak isteyen ama bunu bir türlü başaramayan organizasyonlardan biri de MotoGP’ydi. Haftalık bazda iptal kararları alan MotoGP, geçtiğimiz günlerde yarışlara İspanya Grand Prix’si ile geri dönüleceğini açıkladı.

Sezon 6 Mart’ta Başlayacaktı

Koronavirüsün olmadığı bir dünyada MotoGP’de 2020 sezonu 6 Mart’ta Katar Grand Prix’si ile başlayacaktı. Katar'da, 6-8 Mart'ta düzenlenmesi planlanan 2020 sezonu açılış etabı iptal edilmiş, 22 Mart'ta koşulması planlanan Tayland Grand Prix'si ile 3 Nisan'da yapılması beklenen ABD Grand Prix'si ertelenmişti. Birkaç hafta önce de Arjantin Grand Prix’sinin ertelendiği kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Teker teker Grand Prix’ler iptal edilince sezonun başlama ihtimalinin azaldığı dile getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama, motor sporları tutkunlarını fazlasıyla sevindirdi. 19 Temmuz’da sezon İspanya Grand Prix’si ile başlayacak.

Her Şey Yolunda Giderse İptal Edilen Yarışların Yapılması Planlanıyor

MotoGP’den yapılan açıklamaya göre 19 Temmuz’da başlayacak sezonun bitiş tarihi netlik kazanmadı. Zira Koronavirüs sebebiyle ertelenen yarışların akıbeti henüz bilinmiyor. 

Bilindiği üzere ABD, Arjantin, Malezya ve Tayland yarışları ertelenmişti. Yeni yarış takviminde bu yarışlar da yer aldı; ama yarışların ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. Ertelenen yarışların akıbetinin ne olacağı ise 31 Temmuz’da açıklanacak. Beklentiler ise bu yarışların yapılacağı yönünde.

Tüm Yarışlar S Sport ve S Sport Plus’ta

Formula 1’in ardından geri döneceğini açıklayan MotoGP’de tüm yarışların geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi S Sport Plus ile S Sport ekranlarından yayınlanacak. Öte yandan birçok spor organizasyonunu yayınlayan S Sport’un takvimin diğer organizasyonlarla çakışması durumunda yarışların Bein Sports, Tivibu Spor Turkcell TV Plus ve Spor Smart’a kaydırılma ihtimali bulunuyor.

1 aylık abonelik ücreti olan 17 TL ödeyerek 3 ay boyunca S Sport Plus izleyebilmek için buraya tıklayınız.