Ahmet Ağaoğlu’ndan Bein Sports’a Tepki: Liderin Maçı Birinci Kanaldan Yayınlanır

13.06.2020 - 12:23

Ahmet Ağaoğlu’ndan Bein Sports’a Tepki: Liderin Maçı Birinci Kanaldan Yayınlanır

Türkiye Süper Ligi açılış maçlarından Göztepe-Trabzonspor mücadelesinin, beIN Sports HD 2 kanalından yayınlanması Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun hedefindeydi. Liderin maçının birinci kanaldan ekranlara gelmesi gerektiğini savunan Ağaoğlu, bu yayın programını anlamadığı belirtti.

Türkiye Süper Ligi, koronavirüs sonrasında iki keyifli maç ile futbolseverlerle buluştu. 3 aylık hasreti sona erdiren Göztepe-Trabzonspor ve Fenerbahçe-İM Kayserispor mücadeleleri farklı bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Trabzonspor’un 3-1 kazandığı mücadelenin ardından A Spor’a konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kendi maçlarının neden ikinci kanalda yayınlandıklarını anlamadığını dile getirdi.

“Lider Maçını Oynuyorsa, Liderin Maçı Birinci Kanaldan Yayınlanır”

Koronavirüs arasından sonra zaman zaman yayıncı kuruluşu eleştiren açıklamalar yapan Ahmet Ağaoğlu, Göztepe maçından sonra A Spor’a özel ekranlarındaydı. beIN Sports’un neden kendi maçlarını ikinci kanalda yayınladığını anlamadığını belirten Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu maçın ligin ilk maçı olduğunu tahmin ediyordum ama öyle değilmiş galiba. Lig liderinin maçını ikinci kanaldan yayınlamak nasıl bir düşüncenin ürünüdür, nasıl böyle bir karar verildi anlamakta güçlük çekiyorum. Lidere saygı göstermek zorundasınız. Lider maçını oynuyorsa, liderin maçı birinci kanaldan verilir. 30, 40 yıllık yöneticilik hayatımızda böyle gördük.”

Röportajın devamında yayıncı kuruluşa başvuruda bulunduklarını da dile getiren Ağaoğlu, tatmin edici bir cevap alamadıklarını sözlerine ekledi. 

beIN Sports Ağaoğlu’nun Eleştirilerinden Daha Önce de Nasibini Almıştı

Özellikle liglere ara verilmesi sonrasında ödeme konusunda kulüplerle beIN Sports anlaşmazlığa düşmüştü. Bu süreçte birçok kulüp yetkilisi beIN Sports’u hedef alan açıklamalara imza atmış ve amiyane tabirle hedef tahtasına oturtulmuştu. beIN Sports’u en sert eleştirenler arasında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da yer alıyordu.

Liglerin başlamasına yaklaşık 1 ay kala yayıncı kuruluşla ilgili açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, beIN Sports’a tepki göstermişti.  

“Yayıncı sürekli bir taleple geliyor ve arkası kesilmiyor. Bu çok hoş bir durum değil. Biz kulüpler ve TFF bu konuda her ne kadar görüş ve fikirler sunsak da yayıncı kuruluşun talepleri bitmiyor. Bu durum artık can sıkıcı bir noktaya geldi.” şeklinde bir açıklama yapan Ağaoğlu, ilk maç sonrasında da bu sefer farklı bir konudan yayıncı kuruluşu hedef aldı.

Ağaoğlu’na Cevap Mustafa Kemal Danabaş’tan Geldi

Ahmet Ağaoğlu’nun bu açıklamalarına yanıt Fenerbahçe Yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş’tan geldi. “60 yıllık ligin liderinin maçı her daim 1. Kanaldan verilir. Bu böyle biline!” şeklinde açıklama yapan Danabaş, hafta içi oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesi öncesinde iki kulüp arasındaki gerginliği biraz daha arttırmış oldu. Maç gününe kadar karşılıklı açıklamaların devam etmesi bekleniyor.