Bein Sports’tan Kanal Takip ve Sanal Tribün Sesi Yeniliği

13.06.2020 - 12:11

Bein Sports’tan Kanal Takip ve Sanal Tribün Sesi Yeniliği

Türkiye Süper Ligi, Göztepe-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Kayserispor maçlarıyla geri döndü. beIN Sports ekranlarından futbolseverlerle buluşan bu iki mücadelede, kanal takip ve sanal tribün sesi teknolojisi denendi.

Dünyanın dört bir yanındaki futbol yayıncıları, koronavirüs sonrası yeniliklere imza atmak zorunda kaldılar. Ekran başındaki futbol izleyicisinin sıkılmadan maçları takip etmesi için seyircisiz maçlara çözüm arayan yayıncılardan biri beIN Sports oldu. Trabzonspor’un Göztepe’yi 3-1, Fenerbahçe’nin de İM Kayserispor’u 2-1 ile geçtiği mücadelelerde kanal takip ve sanal tribün sesi teknolojileri futbolseverlerle buluştu.

Kanal Takip ve Sanal Tribün Sesi Teknolojisi Nedir?

beIN Sports spikerlerinin yaptığı paylaşımlarla duyurusu yapılan teknolojilerden biri kanal takip. beIN Sports, maçların aynı saatte başlaması sebebiyle, bu teknolojiyi aboneleriyle buluşturdu. Kumandanızın “ok” tuşuna basmanızın ardından kanal takip seçeneğine tıklayarak ekranın sağ alt köşesine aynı anda oynanan diğer maçı yerleştirebiliyorsunuz. 

Aynı anda başlayan iki maçı tek ekrandan takip etmeye yarayan “kanal takip” teknolojisiyle birlikte sanal tribün sesi teknolojisi dikkat çekti. Kumandasının dil seçenekleri bölümünde “org” kısmını seçen kişiler, taraftar sesiyle maçları izleyebildi. Ev sahibi ekibin seyirci sesini kullanan beIN Sports, bu özelliği maçların devre arasında Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. Bu iki teknolojinin önümüzdeki haftalarda da kullanılması bekleniyor.

Sanal Tribün Sesi Eğlenceli Paylaşımları Beraberinde Getirdi

İngiltere’de ve daha birçok ülkede deneneceği açıklanan sanal tribün sesi, Türkiye’de eğlenceli paylaşımları beraberinde getirdi. Farklı Kaydet Podcast platformunda “Tottiler Messiler” programından tanınan Fritz F. ile beIN Sports spikeri İsmail Şenol arasında Twitter’da geçen diyalog, bu paylaşımlar arasında kuşkusuz en dikkat çekici olanıydı.

Fritz’in “sanal tribün sesini beğendim pas hatasından sonra haa huu da yapılabilirse harika olur” paylaşımına İsmail Şenol, “tempo düşünce toplu çekirdek çitleme efekti de ister misin?” şeklinde yanıt verdi.

beIN Sports’ta Sosyal Mesafeli Röportaj

Yeni dönemde yayıncı kuruluş beIN Sports’un röportajları nasıl yapacağı da merak edilen konuların başında geliyordu.  Göztepe-Trabzonspor mücadelesinde bu sorunun cevabı verildi. Göztepe teknik direktörü İlhan Palut’un lisans sahibi olmaması sebebiyle teknik sorumlu olarak röportajlara katılan Ersan Parlatan’a sorular yaklaşık 2 metre mesafeden soruldu. 

Kumandanız üzerinden yapılması gerekenler kısaca:

  1. Ses - TUR - Normal Efekt
  2. Ses - ORG - Taraftar Sesli Efekt