Tivibu Spor Nasıl İzlenir?

13.06.2020 - 00:42

Tivibu Spor Nasıl İzlenir?

Bir dönem adından oldukça söz ettiren, ancak son dönemlerde basketbol yayınlarıyla öne çıkan Tivibu Spor ile ilgili “Tivibu Spor nasıl izlenir?”, “Tivibu Spor şifresiz mi?”, “Tivibu Spor hangi ligleri yayınlıyor?”, gibi sorular ve merak edilen diğer soruların cevaplarını sizler için derlemeye çalıştık.

Tivibu Spor, Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu’nun Spor kanalıdır. 2010 senesinde kurulmuştur. İnternet Tv Tivibu’nun Spor kanalı olan Tivibu Spor dışında Tivibu Spor 2, Tivibu Spor 3 ve Tivibu Spor 4 olmak üzere 4 farklı kanalı bulunmaktadır. 

Tivibu Spor Hangi Platformda?

Türk Telekom’un sunduğu Tivibu televizyon servisinde Tivibu Spor, Tivibu Spor 2, Tivibu Spor 3 ve Tivibu Spor 4 kanalları izlenebilir. Bu platformun dışında Tivibu Spor kanalı HD uydu, Kablolu yayın, Digitürk, Teledünya, Turkcell TV Plus üzerinden de izlenebiliyor. 

Tivibu Spor Frekans Bilgileri

Servis sağlayıcısı TTNET olan Tivibu Spor kanalı uydu üzerinden şifresiz yayın yapmaktadır. Tivibu Spor HD kanalı, HD uydu alıcıları ile Türksat 4A 11853 H 25000 frekansından taratıp kanal listesine ekleyerek kesintisiz ve donmadan izlenebilir. SD frekanslı yayına ise Türksat 4A 11794 H 27.500 değerlerinden ulaşabilirsiniz. Şifresiz yayın yapan Tivibu Spor 1 kanalı, internet üzerinden de yayın yapmaktadır. Tivibu Spor’un şifresiz yayınlarına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Tivibu Spor Şifreli Mi?

Spor içeriği ve programlar ile öne çıkan Tivibu Spor kanalı şifresiz yayın yapmaktadır. Kanalın diğer kardeş kanalları Tivibu Spor 2, Tivibu Spor 3 ve Tivibu Spor 4 kanalları sadece Tivibu Süper paket üyelerine özel olarak izlenebilir. 

Tivibu Spor Hangi Ligleri Yayınlıyor?

Tivibu Spor, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Erkekler Basketbol Türkiye Kupası, Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası, EuroCup, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi ve dönemine göre çeşitli sporlardan farklı yayınlar yapılmaktadır.

Kanalın yayın haklarına sahip olduğu en önemli lig olan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nden her hafta iki karşılaşma, TRT Spor ile yapılan anlaşma gereği şifresiz ve ortak yayınla gösterilmektedir. Diğer karşılaşmalar ise Tivibu Spor 2, Tivibu Spor 3 ve Tivibu Spor 4 kanallarında, Tivibu Spor Süper Paket üyelerine özel ve ücretlidir.

Bununla birlikte Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nden her hafta en az iki müsabaka, Tivibu Spor’dan şifresiz olarak yayınlanmaktadır.

Tivibu Spor Spiker ve Yorumcuları Kimler?

Uzun süredir Tivibu Spor genel koordinatörlüğü görevini yürütten Özgür Buzbaş, geçtiğimiz aylarda aldığı karar ile TRT Spor’a transfer olmuştu. Kanal yönetimi, Özgür Buzbaş’ın boşluğunu, tecrübeli isim Emre Tilev ile doldurdu. Tivibu Spor’da; Erkut Öztürk, Sinem Ökten gibi spikerlerin yanında Nihat Kahveci, Kaan Kural, Erman Özgür’ün yorum ve değerlendirmelerini içeren programlar, zengin içeriğe katkı sağlıyor. 

Tivibuspor Twitter ve Youtube’ta 

120 bin takipçili “@tivibuspor” resmi Twitter hesabında spor haberlerinden güncel canlı bağlantılar, son dakika haberleri ve aktüel gelişmeler takip edilebilir. 408 bin aboneli Tivibu Spor Youtube kanalında canlı yayınlanan programların tekrarları, Basketbol Süper Ligi’nden özetler izlenebilir.