İspanya Basketbol Ligi 17 Haziran’da Spor Smart Ekranlarında Geri Dönüyor

11.06.2020 - 12:31

İspanya Basketbol Ligi 17 Haziran’da Spor Smart Ekranlarında Geri Dönüyor

Avrupa’nın önde gelen basketbol liglerinden İspanya Basketbol Ligi, 17 Haziran Çarşamba günü yeniden başlıyor. Avrupa’da Almanya’dan sonra başlayan ilk basketbol ligi olacak ACB’de tüm maçlar, ara öncesinde olduğu gibi Spor Smart (Smart Spor) ekranlarında olacak.

Koronavirüs sonrasında, elle yapılan ve temasın fazla olduğu sporların neredeyse tamamı iptal edildi. Bu sporlarda dönen paranın futbola nazaran az olması da, iptal kararını kolaylaştıran etmenlerden biriydi. Bununla birlikte hayatın normale döndüğü Almanya’da, futbolun ardından basketbol ligi de geçtiğimiz günlerde başladı. Avrupa’da başlayacak ikinci basketbol ligi ise, İspanya oldu.

17 Haziran’da başlayacak olan İspanya ACB’de, tüm mücadeleler ara öncesinde olduğu gibi Spor Smart (Smart Spor) ekranlarından naklen yayınlanacak. 

İlk Maç Barcelona-Joventut Badalona

Spor Smart (Smart Spor) ekranlarından naklen yayınlanacak olan İspanya Basketbol Ligi’nde ilk maç, Çarşamba günü 16.30’da başlayacak. Barcelona ile Joventut Badalona arasında oynanacak mücadeleyi, 19.30’daki Iberostrar Tenerife-Unicaja Malaga ve 22.30’daki Bilbao-Baskonia mücadeleleri takip edecek.

Çarşamba gününden itibaren neredeyse her gün, maçlar oynanacak ve sezon Haziran’da noktalanacak. 

Koronavirüs Sonrası Yeni Format

Lige ara verilmesinin ardından, İspanya ACB’de yeni format gündeme geldi. Küme düşmenin kaldırıldığı İspanya Basketbol Ligi’nde, ilk 12 sırada yer alan takımlar şampiyonluk için mücadele etmeye hak kazandı. Valencia’da boy gösterecek bu 12 ekip, iki gruba bölündü. Küme düşmenin kaldırılması ve kapalı turnuvanın netleşmesinin ardından, Kenan Sipahi’nin forma giydiği Real Betis de sezonu kapatmış oldu. 

A Grubu’nda; Barcelona, Joventut, Baskonia, Bilbao, Tenerife ve Unicaja boy gösterecek. B Grubu’nda ise Real Madrid, Burgos, Valencia, Gran Canaria ve Androra kozlarını paylaşacak.

Her takım bir gün dinlenip, bir gün maç oynayacak şekilde fikstür ayarlandı. Çarşamba günü A Grubu, Perşembe günü de B Grubu maçları oynanacak. 26 Haziran’da grup maçları sona erecek ve gruplarını ilk 2 sırada bitiren takımlar, yarı finalde boy gösterecekler. 

Yarı final maçları, 28 Haziran tarihinde aynı gün oynanacak. Yarı final maçlarından galip ayrılan ekipler ise 30 Haziran Salı günü şampiyonluk maçına çıkacaklar.