beIN Sports Fransa’da Boks Maçlarını Yayınlayacak

09.06.2020 - 12:44

beIN Sports Fransa’da Boks Maçlarını Yayınlayacak

Fransa’da Ligue 1’in iptal edilmesiyle sorun yaşayan beIN Sports, Fransa için Top Rank ile bir anlaşma imzaladı. Boks müsabakalarını organize eden Top Rank’ın, toplam 26 özel boks etkinliği, beIN Sports Fransa’dan naklen yayınlanacak.

Birçok futbol liginin yayın hakkını elinde bulunduran beIN Sports, özellikle Fransa’da büyük bir sorun yaşamıştı. Liglerin iptal edilmesinin ardından ödeme yapılmayacağını açıklayan beIN Sports’un, Fransa’dan tamamen çekilebileceği de konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde beIN Sports Fransa, iki yıllık bir boks yayın anlaşmasına imza attı. Top Rank’ın düzenleyeceği toplam 26 etkinlik, beIN Sports Fransa ekranlarında olacak. Anlaşma, 2022 yılına kadar devam edecek.

İlk Maç Bu Gece

beIN Sports Fransa’nın boks yayınları, 9 Haziran’ı 10 Haziran’a bağlayan gece başlayacak. Shakur Stevenson ile Felix Caraballo, Los Angeles’ta karşı karşıya gelecek. Bu mücadeleyi, 11 Haziran’da Jessie Magdaleno ile Yenfiel Vincente arasındaki mücadele takip edecek. İki müsabaka da, beIN Sports Fransa ekranlarından naklen yayınlanacak.

Top Rank Kadrosunda Özel Boksörler Var

Top Rank’ın kadrosunda özel boksörler de yer alıyor. Tyson Fury, Vasiliy Lomachenko, gelecek vaat eden Shakur Stevenson ve daha niceleri, Top Rank organizasyonlarında boy gösteriyorlar. İlerleyen aylarda, özel maçların da beIN Sports Fransa’da naklen yayınlanacağı belirtiliyor.

Top Rank, kurulduğu dönemden bu yana birçok boks yıldızının yükselmesini sağladı. Mohamed Ali, George Foreman, Roberto Duran, Marvin Hagler, Thomas Hearns, Floyd Mayweather Jr., Timothy Bradley ve Manny Pacquiao gibi isimlerle anlaşmalar yapan Top Rank, en büyük boks organizasyonlarının başında geliyor. Bu isimlerin mücadeleleri de, anlaşmanın bir parçası olarak beIN Sports Fransa’da ekranlara gelecek.

Bob Arum ve Martin Aurenche Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulundular

Top Rank Kurucusu Bob Arum, anlaşmayla birlikte Fransa’da müsabakaların yayınlanacak olmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını dile getirdi. beIN Sport’un boksa olan ilgisinin üst düzey olduğunu belirten Arum, bu ortaklığın iki tarafın da lehine olduğuna inanıyor.

beIN Sports cephesinden ise, Satın Alma Ve İçerik Sorumlusu Martin Aurenche açıklamalarda bulundu. Spor teklifini genişletme yolunda en iyi içeriğe sahip olmak için çabaladıklarını belirten Aurenche, iki yıl boyunca Top Rank organizasyonlarını yayınlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

beIN Media Group İçeriği Arttırma Niyetinde

Geçtiğimiz haftalarda IndyCar Series’i farklı ülkelerde yayınlayacağını duyuran beIN Media Group, birkaç gün önce de Fransa özelinde boks yayınlarını ekranlara taşıyacağını duyurdu. Benzer bir içerik geliştirme çabasının ilerleyen aylarda Türkiye için de gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.