Lionel Messi Kimdir? Lionel Messi Nerede Doğdu?

09.06.2020 - 12:28

Lionel Messi Kimdir? Lionel Messi Nerede Doğdu?

Profesyonel futbol oyuncusu Lionel Andres Messi, Arjantin’in 3’üncü büyük şehri Rosario’da dünyaya geldi. Dünya yıldızının vatanı, Arjantin. 

Messi Kaç Yaşında? Boyu Kaç?

24 Haziran 1987 senesinde doğan Lionel Messi, 32 yaşında. Arjantinli futbolcunun boyu 1.70. 

Messi Hangi Üniversitede Okudu?

İlköğrenimini Rosario’da alan Messi’nin ilk gittiği okul, Las Heras oldu. 13 yaşında ailesi ile birlikte İspanya’ya taşınan Leo Messi, Barcelona altyapısı La Masia’ya adım attıktan sonra, lise eğitimine Barcelona’da devam etti. Katalanca ve Fransızca eğitim aldığı Leon XIII okulunda okudu. Messi’nin yükseköğrenimi ise, bulunmuyor. 

Messi İtalyan Mı?

Messi’nin babası Jorge Horacio Messi, 1958 yılında Arjantin’de doğdu. Babasının ataları ise, Rosario’ya İtalya’dan göç etti. Büyükbaba Angelo Messi, 1883 senesinde İtalya’daki Porto Recanti bölgesinden Rosario’ya göçmen olarak geldi. 

Messi Hangi Takımda Oynuyor? Kaç Senedir Barcelona’da?

Futbola Newell's Old Boys altyapısında başlayan Lionel Messi, 13 yaşında ailesi ile birlikte Barcelona’ya taşınır. İspanya Barcelona’da altyapı eğitimini tamamlayan Messi, profesyonel kariyerine de Barcelona kulübünde adım atar. 2000 senesinde Barcelonalı olan Messi, 20 senedir Katalan kulübünün sözleşmeli futbolcusu. 

Messi Kaç Yaşında Futbola Başladı?

Messi, 5 yaşında babasının çalıştırdığı Grandoli’de futbol topuyla tanıştı. 8 yaşında ise, Rosario şehrinin takımı Newell's Old Boys’ta oynamaya başladı. 

Messi çocukluğu

Barcelonalı Yıldız Messi’nin Kısaca Hayatı

Çok genç yaşında büyük bir kariyer inşa eden Messi’nin hayatında, dönüm noktaları oldu. Futbola merakı hep olan ve küçük yaşta Newell's Old Boys’ta futbola başlayan Messi, 11 yaşındayken akranlarından fiziken geri kalınca hastalığı kısa bir sürede teşhis edildi. Büyüme hormonu eksikliği tanısı konan Messi, hormon tedavisine başlamalıydı. Arjantin kulüpleri ve ailesi yüksek tedavi masraflarını karşılayamadı. Messi’nin Katalunya Lleida’daki akrabaları vasıtasıyla genç yıldızdan haberdar olan Barcelona'nın sportif direktörü Carles Rexach, ailesini deneme süreci için Barcelona’ya davet etti. Kısa bir sürede Barcelona’ya adapte olan Messi, tedavi masraflarının karşılanacağı, futbol ve lise eğitimini Barcelona’da alacağı bir sözleşmeye imza attı. Yıldız futbolcu ve ailesi Barcelona’ya taşınarak, yeni bir hayata başladılar. 

Messi Ne Kadar Para Kazanıyor? Serveti Ne Kadar?

Forbes’e göre yıllık 80 milyon, haftada 667 bin dolar kazanan Messi, dünyanın en çok kazanan 3’üncü sporcusu. Adidas ile ömür boyu sponsorluk anlaşması olan Arjantinli yıldızın, Gatorade, Huawei, Mastercard ve Pepsi ile de reklam anlaşmaları bulunuyor. Kariyerinin ilk yıllarından itibaren 530 milyon dolar kazanan Messi’nin, kariyer bitimine kadar tahmini 835 milyon dolar daha kazanması bekleniyor. 

Messi Reklam İşbirlikleri

Arjantinli Yıldız Kaç Gol Attı?

8 Haziran 2020 itibariyle 32 yaşındaki Messi, 855 maça çıkarken, 696 gol attı. Kariyeri boyunca, 52 hat-trick’e imza attı. 

Messi Hangi Ödülleri Kazandı?

Kariyeri boyunca birçok farklı ödüle layık görülen başarılı futbolcunun, kazandığı belli başlı ödüller şunlar oldu:

Messi'nin Ödülleri

2009, 2010, 2011, 2015, 2019 “Ballon D’or Altın Top Yılın En İyi Erkek Futbolcusu”

2006, 2007, 2008 “Fıfa Kulüpler Dünya Kupası Golden Ball”

2011, 2015 “Avrupa’nın En iyi Futbolcusu”

2014 Dünya Kupası Ve 2015 Copa America’da “Turnuvanın En İyi Oyuncusu”

Çeşitli turnuvalarda 19 kez “Gol Kralı” ünvanı. 

“2009 FIFA Yılın Futbolcusu”

2009, 2011, 2014 FIFA “Dünya Kupası Altın Top Ödülleri”

6 kez “Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü”

Lionel Messi’nin Instagram Hesabı

Messi adına açılan birçok sosyal medya hesabı bulunuyor. 154 milyon takipçili “@leomessi” resmi Instagram hesabı ise, hemen ayırt edilebilir. Aile hayatını, tatillerini, davetleri ve antremanlardan kareleri paylaşan Barcelonalı süper star, Instagram’a vakit ayırmayı seviyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Cómo lo extrañaba... ¡Qué ganas de volver a jugar acá! ?? I've really missed this place... Can't wait to play here again!

Leo Messi (@leomessi)'in paylaştığı bir gönderi ()

Lionel Messi, Çocukluk Aşkı Antonella Roccuzzo ve Ailesi

10 yaşından beri tanıdığı çocukluk aşkı Antonella Roccuzzo ile 2017 senesinde evlenen Lionel Messi, 3 erkek çocuk babası. Lionel ve Antonella, 7 yaşındaki büyük oğlu Thiago Messi, 4 yaşındaki ortanca oğlu Mateo Messi ve 2 yaşındaki Ciro Messi ile mükemmel bir aile tablosu çiziyorlar. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Feliz pascua ?❤️?

Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)'in paylaştığı bir gönderi ()

Messi’nin eşi Antonella Roccuzzo Kimdir?

Antonella Roccuzzo

2017’de, memleketleri Rosario’da dillere destan bir törenle dünya evine giren Messi ve eşi Antonella’nın aşkı, çocukluk yıllarına dayanıyor. 

İspanyol basınında yer alan 21 sene önce çekilmiş bir fotoğraf, çocuklukta yolları kesişen iki aşığı gün yüzüne çıkarmış ve sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu. 

Messi ve Antonella Roccuzzo

Barcelonalı yıldız Messi, eşi Antonella Roccuzzo’yu çocukluk arkadaşı Lucas Scaglia’nın kuzeni olması vasıtasıyla tanıdı. İçine kapanık ve utangaç olan Messi için, Antonella’yla arkadaşlık kurabilmenin tek bir yolu vardı; Scaglia ailesini sık sık ziyaret etmek. 

Bu ziyaretlerle arkadaşlıkları ilerleyen ikili, hiç kopmadı. Üniversiteyi Arjantin’de okuyan Antonella, çok geçmeden Barcelona’ya Leo Messi’nin yanına taşındı. 

2017’de dünyanın en iyi futbolcusu kabul edilen Messi ile evlenen Antonella Roccuzzo, en az yıldız oyuncu kadar popüler hale geldi. Instagram'da aile hayatını paylaştığı 12.6 milyon takipçili “@antonelaroccuzzo” hesabı, birçok ünlü ismi sollamış durumda. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Con ellos al fin del mundo❤️

Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)'in paylaştığı bir gönderi ()