İtalya Kupası Coppa Italia Yarı Final ve Final Müsabakalari Şifresiz TRT Spor’da

07.06.2020 - 16:44

İtalya Kupası Coppa Italia Yarı Final ve Final Müsabakalari Şifresiz TRT Spor’da

Koronavirüs salgını sonrasında futbola geri dönecek ülkelerden İtalya’da, futbol maçları İtalya Kupası ile başlıyor. 12-13 Haziran’da yarı finaller, 17 Haziran’da final mücadelesi salgın öncesinde olduğu gibi, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

İtalya Kupası, 12-13 Haziran’da oynanacak yarı final ikinci ayak maçlarıyla geri dönüyor. Bu organizasyonun Türkiye’deki resmi yayıncısı TRT Spor, koronavirüs salgını öncesinde olduğu gibi tüm maçları naklen yayınlayacak.

İlk Finalist 12 Haziran’da Belli Olacak 

İtalya Kupası’nda yarı final ilk maçları oynanmış ve daha sonrasında İtalya koronavirüs salgını etkisinde kalmıştı. Normal yaşama geri dönen İtalya’da, futbol maçları 12 Haziran’da oynanacak Juventus- Milan İtalya Kupası yarı final mücadelesiyle başlayacak. TRT Spor ekranlarında futbolseverlerle buluşacak bu mücadelenin başlama saati, 21.45.

Yarı finalin ilk maçında Milan ile Juventus, kozlarını San Siro’da paylaşmıştı. Hakan Çalhanoğlu’nun forma giydiği Milan, dakikalar 61’i gösterdiğinde Ante Rebic’in golüyle öne geçmiş, ama 90+1’de Ronaldo’nun penaltıdan attığı gole engel olamamıştı. 1-1’in rövanşında iki takım da final için sahada olacak.

13 Haziran’da Finalin Adı Konulacak

Yarı finalin ikinci ayağı ise, 13 Haziran günü 21.45’te yine TRT Spor ekranlarında olacak. Inter- Napoli mücadelesinin sonucuyla finalin ismi belli olacak.

İlk maçta rakibini deplasmanda 1-0 mağlup eden Napoli, final yolunda büyük bir avantaj yakaladı. Koronavirüs salgını öncesinde form düşüklüğü yaşayan Inter’in, salgından sonra nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu. Sezon başından bu yana, başkan- oyuncu tartışmalarıyla gündeme gelen Napoli ile karantina öncesinde kötü durumda olan Inter arasındaki bu mücadelenin sonucu, finalin adını belirleyecek. 

Final 17 Haziran’da

Juventus- Milan ve Napoli- Inter mücadelelerinden turu geçecek iki takım, 17 Haziran’da kozlarını paylaşacak. Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final mücadelesi, Türkiye saati ile 21.00’de başlayacak ve yine şifresiz olarak TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

Liglerin başlama tarihinden önce kupayı aradan çıkarmak isteyen lig yönetimi, böylece liglerin başlamasından 1 hafta önce yarı finalleri, 3 gün önce de kupa finalini oynatacak. Ligler bittiğinde de, İtalya’da 2019/20 sezonu futbol takvimi tamamlanmış olacak. 2020/21 sezonunda nasıl bir yol haritası izleneceği ise henüz netlik kazanmadı.