La Liga 11 Haziran’da Spor Smart Ekranlarında Geri Dönüyor

07.06.2020 - 13:17

La Liga 11 Haziran’da Spor Smart Ekranlarında Geri Dönüyor 

Avrupa’nın önde gelen futbol ligi İspanya La Liga Santander, 11 Haziran’da geri dönüyor. Sevilla- Real Betis mücadelesiyle geri dönecek olan La Liga Santander, ülkemizde yine Spor Smart (Smart Spor) ekranlarından futbolseverlerle buluşacak. La Liga 2 olarak bilinen, La Liga Smartbank maçları ise 12 Haziran’da başlayacak ve ligin resmi Youtube kanalından şifresiz yayınlanmaya devam edecek.

Avrupa’da futbol maçları Bundesliga ile başlamış ve Bundesliga’nın başarısı, diğer liglere amiyane tabirle güven vermişti. Yavaş yavaş normale dönen Avrupa’da başlayacak olan ikinci majör lig, İspanya La Liga Santander oldu. Şampiyonluk yarışının nefes kestiği La Liga Santander’de, heyecan Sevilla derbisiyle başlayacak. 

Tüm Maçlar Spor Smart’da

İlk birkaç hafta yayıncı sorununun yaşandığı İspanya La Liga Santander’in Türkiye yayıncısı, D-Smart olmuştu. Sezonun geri kalan tüm maçları, Spor Smart ekranlarından naklen izlenebilecek. 11 Haziran Perşembe günü 23.00’te Sevilla- Real Betis mücadelesiyle başlayacak olan serüven, ligin bitiş tarihi olan 19 Temmuz’a kadar devam edecek.

La Liga yönetiminin sezon başında aldığı karar doğrultusunda, haftada bir maç, tüm ülke yayıncıları tarafından şifresiz yayınlanmak zorundaydı. Salgın sonrasında geri dönen ligde, bu durum değişmedi. Yine D-Smart Youtube kanalı üzerinden haftada bir maç şifresiz olarak yayınlanacak.

Maçların 20’nci Dakikasında Alkış Sesleri Olacak

Koronavirüs salgını esnasında, sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla bir dizi uygulama hayata geçirildi. İspanya La Liga yönetimi de, her maçın 20’nci dakikasın alkış seslerinin statlarda verileceğini açıkladı. Kaydı yapılan seslerin, ekran başındaki izleyicilere de ulaşması bekleniyor.

La Liga Başkanı Javier Tebas da, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Futbolseverlerin yıllarca statları doldurduğuna değinen Tebas, geri dönüşün bir parçası olarak bu uygulamayı hayata geçireceklerini belirtti. Tebas, sağlık çalışanlarına desteklerini göstermek için iyi bir fırsat yarattıklarına inanıyor.

La Liga 2 Youtube’dan Yayınlanmaya Devam Edecek

Son dönemde dijital medyaya önem veren La Liga yönetimi, La Liga SmartBank mücadelelerini Youtube hesabından naklen yayınlamaya başlamıştı. Avrupa, Amerika, Asya ve Amerika’daki büyük pazarlarda, şifresiz olarak yayınlar yapılıyordu. Pandemi sonrasında yeniden başlayacak ligde, bu durum değişmedi. La Liga SmartBank Youtube hesabından maçlar yine şifresi olarak yayınlanacak. 12 Haziran 20.30’daki Elche- Extremadura UD, Fuenlabrada- Tenerife ve Malaga- Huesca maçlarıyla, La Liga Smartbank’taki şifresiz yayın maratonu yeniden başlayacak.