NBA Ne Zaman Başlayacak? Resmi Tarih Açıklandı

06.06.2020 - 14:57

NBA Ne Zaman Başlayacak? Resmi Tarih Açıklandı

Koronavirüs salgını sebebiyle yarıda kalan NBA, geri dönüş tarihini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre NBA, 31 Temmuz tarihinde geri dönecek. Maçlar, salgın öncesindeki gibi S Sport, S Sport Plus ve NBA TV üzerinden naklen yayınlanacak.

1 aylık abonelik ücreti olan 17 TL ödeyerek 3 ay boyunca S Sport Plus izleyebilmek için buraya tıklayınız.

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke, kuşkusuz ABD. Tüm spor organizasyonlarının durdurulduğu ABD’de, NBA’in geleceği fazlasıyla merak ediliyordu. Uzunca bir süre, bu senenin devam etmesinin mümkün olmadığı öne sürüldü. Beklentiler de bu yöndeydi. Öte yandan son birkaç haftada, NBA’in Florida’da maçları oynatmak için girişimlerde bulunduğu kamuoyuna yansımış ve NBA de konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmıştı. Bütün bu gelişmelerin ardından, NBA’in başlayacağı tarih netleşti. 31 Temmuz günü NBA’de maçlar başlayacak. Tüm maçları Türkiye’de, S Sport ekranlarından izleyebileceksiniz.

Tüm Maçlar Orlando’da

NBA’in planları arasında, kapalı bir lig ortamı oluşturarak seyahat edilememesini sağlamak yer alıyordu. Böylece, oyunculara ve takım çalışanlarına virüs bulaşma riski en aza inmiş olacaktı. NBA, tüm maçların Orlando’da oynayacağını açıklayarak, bu konuyu netleştirmiş oldu. Tüm maçlar, ESPN Wide World of Spor Kompleksi'nde oynanacak.

22 Takımla Normal Sezondan 8 Maç Oynanacak

31 Temmuz'da başlayacak ligin, 22 takımla devam edeceği ve her takımın normal sezonun bitimi için 8'er karşılaşmaya çıkacağı belirtildi.

Seçilen 22 takımın, konferanslarda ilk 8 sırada yer alan takımlarla birlikte, ilk sekize 6 veya daha az galibiyet farkı bulunan takımlar olacağı belirtildi. Buna göre doğu konferansından 9, batı konferansından ise 13 takımın sezonun devamında yer alacak. 

Duayen basketbol spikeri Murat Murathanoğlu da konuyla ilgili Instagram hesabından bir paylaşım yaptı.

Play-in Maçı

NBA’in bir diğer yeniliği ise, uzunca bir süredir yapılması gündeme gelen play-in oldu. Play-in sayesinde, 9’uncuların da play-off oynama şansı olacak. Eğer 9’uncu ile 8’inci arasında 4 veya daha az galibiyet farkı varsa, bu iki takım play-off için kozlarını paylaşacaklar. Anormal şartlar altında denenecek olan bu sistemin, kalıcı olabileceği de konuşuluyor.

2020 NBA Draft Ne Zaman?

Salgının hayatı felç etmesinin ardından NBA yönetimi maçların yanında, 2020 NBA Draft’ını da iptal etmişti. NBA yönetimi, 2020 NBA Draft’ının, 15 Ekim günü yapılacağını bildirdi. NBA’in Türkiye’deki resmi yayıncısı S Sport’un, Draft gecesini de naklen yayınlaması bekleniyor.