Jadon Sancho Kimdir? Jadon Sancho Nereli?

03.06.2020 - 20:29

Jadon Sancho Kimdir? Jadon Sancho Nereli?

İngiltere Milli Futbol Takımı’nda görev yapan Jadon Malik Sancho, profesyonel futbol oyuncusudur. Jadon Sancho, 15 Mart 2000 senesinde İngiltere’de dünyaya geldi. 

Jadon Sancho

Jadon Sancho Kaç Yaşında? Hangi Takımlarda Oynadı?

Ailesi Trinidad ve Tobago’lu olan Jadon Sancho, Güney Londra’da, Camberwell’de doğdu. 2000 doğumlu Jadon Sancho, 20 yaşında. İngiliz futbolcu, Kennington banliyösünde büyüdü. Futbola sokaklarda adım atan Sancho, sokak futbolunun en son temsilcilerinden. 7 yaşında, Watford altyapısında futbol eğitimine başlayan Sancho, haftanın sadece 3 günü gidebildiği 2 saat mesafeli Watford antrenman sahasında teknik eğitim aldı. Haftanın diğer günleri ise kuralların olmadığı sokaklarda becerilerini geliştirmeyi sürdürdü. 15 yaşında Manchester City altyapısına geçti. Hayalleri büyük olan Sancho, Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola’dan istediği fırsatı alamayınca, genç oyunculara şans veren Borussia Dortmund’a transfer oldu. 

İngiliz Jadon Sancho Şu An Hangi Takımda Oynuyor?

2017 senesinde Borussia Dortmund’a imza atan Jadon Sancho, Alman kulübünde 7 numaralı formayı giyiyor. Premier Lig’den hiç düşünmeden, Bundesliga’ya geçiş yapan Sancho bu kararı nasıl verdiğini açıklarken; “Dortmund’un genç oyunculara olan inancı ve onları geliştirmekteki başarısı”, diyerek, kulübünün hakkını teslim ediyor. 

Jadon Sancho Borussia Dortmund

Jadon Sancho Hangi Mevkiide Görev Yapıyor? Kilosu Kaç?

Sağ ayaklı Jadon Sancho hücumun sağ ve sol bölgesinde görev yapabiliyor. İngiltere Milli Takımı’nda sağ kanatta oynarken, Alman kulübü Borussia Dortmund’ta 10 numara dahil, forvetin her bölgesinde forma şansı buldu. Boyu 1.80 olan kanat oyuncusunun, kilosu ise 76.

Jadon Sancho’nun Instagram Hesabı

Milenyum doğumlu oyuncuların aktif kullandığı sosyal medya, Jadon Sancho için de özel. Twitter ve Instagram’da “@Sanchooo10” hesabını kullanan İngiliz oyuncu, sosyal meselelere olan duyarlılığını da profiline yansıtıyor. 

Aile hayatını gözlerden uzak yaşamayı seçen Sancho, diğer futbolcuların aksine özelini kamuoyu ile paylaşmayı tercih etmiyor. Pandemi günlerinde Instagram’a yansıttığı aşağıdaki karede, kucağındaki tatlı kız çocuğunun kendi kızı olup olmadığı hala gizemini koruyor. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Hope everyone is staying home & healthy through these difficult times! ✌???

Jadon Sancho (@sanchooo10)'in paylaştığı bir gönderi ()

Borussia Dortmund’lu Jadon Sancho’dan İlk Hat-Trick

31 Mayıs 2020’de oynanan Paderborn-Borussia Dortmund müsabakası, Jadon Sancho’ya kariyerinin ilk hat-trick’ini getirdi. 1-6 biten maçta, sadece 35 dakikada takımının 3 golüne imza atan kanat oyuncusu, değerini her geçen gün arttırıyor.