Rusya Premier Ligi'nde Maçlar Seyircili Olarak Başlayacak

03.06.2020 - 20:15

Rusya Premier Ligi'nde Maçlar Seyircili Olarak Başlayacak

Koronavirüs sonrasında 19 Haziran’da tekrar başlayacak olan Rusya Premier Ligi, taraftarların statlara alınacağını duyurdu. Maskeli ve eldivenli olması gereken taraftarlar, stat kapasitelerinin %10’unu dolduracak şekilde stattaki yerlerini alacaklar.

Mustafa Taha’nın Twitter hesabından paylaştığı bu uygulamanın farklı liglerde uygulanıp, uygulanmayacağı merak konusu.

Tüm futbol ligleri yavaş yavaş geri dönme çalışmalarına başladılar. Her ligde resmi tarih belirlenirken, bu liglerin büyük bir bölümü seyircisiz olarak maçların oynanacağını açıkladı. Rusya Premier Ligi ise farklı bir uygulamaya imza attı. Maçların seyircili olarak geri döneceğini açıklayan lig yönetimi, koronavirüs sonrasında seyircili oynanacak ilk büyük futbol ligi olacak.

Oleg Matytsin Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

Rusya Premier Ligi’nin geri dönmesinin kesinleşmesiyle birlikte, Rusya Spor Bakanı Oleg Matytsin açıklamalarda bulundu. Almanya’daki seyircisiz maçların pek keyfi olmadığını belirten Matytsin, şu ifadeleri kullandı:

"Bundesliga’da atmosfer oldukça ilginçti ve yeterli heyecan yoktu. Seyircisiz maçlar alıştığımız gibi görünmüyor. Ligin az sayıda da olsa seyircili olarak devam etmesi önemli. Sporcular sadece kendileri için değil, seyirciler için de oynuyorlar. Seyircili statlarda oluşacak pozitif enerji, sporculara, taraflara ve hatta medyaya da ivme kazandıracak.”

Macaristan Ligi Seyircili Olarak Geri Döndü

Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde maçlar oynanmaya başlandı. Macaristan da futbol ligini başlatan ülkelerden biri. Geçtiğimiz hafta başlayan Macaristan Ligi, seyircili olarak oynanan ilk maça ev sahipliği yaptı.

Kaposvar - Zalaegerszeg karşı karşıya gelirken, bu mücadele koronavirüs salgını sonrası Avrupa'da oynanan ilk seyircili maç olarak tarihe geçti. Hükümetin yayımladığı genelge sonrası, taraftarlar sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde tribünlerdeki yerlerini aldılar. Müsabakayı Zalaegerszeg 6-0 kazandı.

Avrupa’nın Büyük Ligleri Seyircisiz Devam Edecek 

Avrupa’da İngiltere, İspanya, İtalya ligleri Haziran ayında başlayacak. Bu liglerin tamamında maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi. Hatta 2020/21 sezonunun da büyük ihtimalle seyircisiz olarak başlaması bekleniyor.

Pozitif vaka sayısının 500.000’e yaklaştığı Rusya’da, maçların seyircili oynanmasının nasıl sonuçlar doğuracağı merak konusu.

Rusya Premier Lig’in Youtube Yayınlarına Devam Edip Etmeyeceği Belli Değil

Rusya Premier Lig sayfasından paylaşılan haberde, yeniden başlayacak maçlarla ilgili bütün soruların cevapları verilirken, koronavirüs öncesi dönemde olduğu gibi yayın haklarının satılmadığı ülkelerde maçların Youtube üzerinden yayınlanması uygulamasının devam edip etmeyeceği ile ilgili bir bilgi verilmedi. Fakat 19 Haziran’da başlayacak olan ligdeki maçların, koronavirüs öncesinde olduğu gibi Rusya Premier Lig Youtube kanalında yayınlanması bekleniyor.