Türk Televizyonlarında 3 Ay Sonra İlk Tenis Canlı Yayını Prag Cup

03.06.2020 - 02:17

Türk Televizyonlarında 3 Ay Sonra İlk Tenis Canlı Yayını Prag Cup

Yaklaşık üç aydır tenis maçına hasret kalan tenis severler, LiveScore Prag Cup turnuvasıyla hasret giderecek. WTA’in önde gelen 6 Çek raketinin boy göstereceği turnuva, S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak.

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen teniste, hazırlık turnuvalarıyla sezon yavaş yavaş açılıyor. Bu turnuvalardan biri Çekya’nın başkenti Prag’da oynanacak. LiveScore internet sitesinin sponsor olduğu bu turnuvanın Türkiye’deki yayıncısı ise S Sport oldu. Sezon boyunca ATP 500 serisini naklen yayınlayan S Sport, koronavirüs sonrası tenis yayınlarına Prag Cup ile başlayacak.

1 aylık abonelik ücreti olan 17 TL ödeyerek 3 ay boyunca S Sport Plus izleyebilmek için buraya tıklayınız.

Turnuva 3-6 Haziran’da

Turnuva 3 Haziran’da oynanacak olan Karolina Pliskova-Barbara Strycova arasındaki mücadele ile başlayacak. 16.30’da başlayacak bu mücadelenin ardından, turnuvanın ikinci mücadelesi 19.00’da Kristina Pliskova-Marketa Vondrousova arasında oynanacak. Toprak kortta oynanacak bu iki mücadeleyi de S Sport ekranlarından takip edebilirsiniz.

Turnuva Formatı

Hazırlık turnuvası olan LiveScore Cup’ta iki grup yer alıyor. Katerina Siniakova, Barbara Strycova ve Karolina Pliskova ilk grupta kozlarını paylaşacaklar. İkinci grupta ise Karolina Muchova, Marketa Vondrousova ve Kristina Pliskova boy gösterecekler. 

Üç gün boyunca grup maçları oynanacak ve grubunu lider bitiren iki raket 6 Haziran Cumartesi günü şampiyonluk için korta çıkacak.

9 Mart’tan Bu Yana İlk Tenis Yayını

Türkiye’de son tenis yayının üzerinden yaklaşık 3 ay geçti. Türkiye’de yayınlanan en son turnuva, WTA Monterrey Open’dı. beIN Sports Max HD 1 ekranlarından yayınlanan turnuvada, final maçı 9 Mart günü saat 01.30’da yayınlanmıştı. Elina Svitolina ile Marie Bouzkova’nın karşılaştığı bu mücadelenin ardından birkaç hazırlık turnuvası oynansa da, bu turnuvaların hiçbiri Türkiye’den naklen yayınlanmadı. LiveScore Cup ile bu suskunluk bozulacak.

LiveScore Cup’ın ardından, farklı hazırlık turnuvalarının da S Sport ekranlarından naklen yayınlanacağı tahmin ediliyor.

ATP’de Benzer Bir Turnuva Planlanıyor

WTA’in ilgi çekici Çek raketlerini bir araya getirecek olan, LiveScore Cup Prag turnuvasına benzer bir turnuva, Adria Tur ile ATP’de planlanıyor. Novak Djokovic’in düzenlediği bu turnuvada, birçok ünlü raket boy gösterecek. 13-14 Haziran’da Sırbistan’da, 20-21 Haziran’da Hırvatistan’da, 27-28 Haziran’da Karadağ’da ve 3-4 Temmuz’da Bosna Hersek’te maçlar oynanacak. Djokovic ile birlikte Dominic Thiem ve Alexander Zverev de bu turnuvada ter dökecekler.